#
#

 Lindy ja muut swingit


Lindy on letkeä swing-tanssi, jonka juuret ovat New Yorkin mustan väestön tanssikulttuurissa erityisesti Savoy-nimisessä tanssipaikassa 1920-luvun lopusta 30-luvulle. Laji koki uuden nousun 1990-luvulla, ja sen rentous ja hyväntuulisuus vetävät harrastajia puoleensa kaikkialla. Lindy sopii lajina kaikille rokkilajien tanssijoille ja swing-musiikista pitäville.

Balboa syntyi 1920-luvulla ahtaiden swing-tanssipaikkojen tanssiksi. Perusaskel on niukkatyylinen ja lindyä yksinkertaisempi.

Charleston on swingtanssien varhainen muoto 1920-luvulta. Charleston on tanssin historian hauskimpia lajeja. Sitä on harrastettu sekä solo- eli yksintanssina että paritanssina.

Shag on tanssilattiaa kiertävä swingtanssi rytmissä hidas-hidas-nopea-nopea. Tyylimme on ns. Collegiate shag.

Jitterbug on lindyn seuraaja, ns. ”valkoinen” versio mustan väestön lindy hopista. Tanssi on hieman pystyasentoisempi ja vähemmän räväkkä kuin edeltäjänsä.

Boogie woogie on nykyisin lähinnä tanssiurheilulaji, mutta me opetamme tässä rentoa 50's tyyliä. Tanssina nimitys boogie woogie on käytössä lähinnä Euroopassa, ja laji yleistyi kilpatanssivariaationa 1990-luvulla. Laji sopii swingtanssien harrastajan ohjelmaan esim. lindyn ja buggin ohella.

Swingfusku on fuskun rytmissä tanssittava tanssi, johon voi yhdistää lindyn potkukuvioita. Lajia voi tanssia joko rock’n rollin tyyliin tai tai lindyn suuntaan vietynä siihen lindyn kuvioita yhdistäen.

Swingfoksi on vanha swingtanssi NNH-rytmityksellä. Koska Suomessa soitetaan paljon nopeata foksimusiikkia, laji sopisi hyvin tanssilattioille. Swingfoksi tuli koulussamme tutuksi, kun argentiinalaiset vierailijamme Kely ja Facundo Posadas esittivät sitä koulussamme tangofestivaalillamme 2002. Heidän tyylinsä on swingfoksimme perusta. Tässä heidän swing-esityksensä YouTubessa:

Aikataulut syyskaudella 2017


Lindy 1-2-3 pienessä salissa torstaisin klo 19-20:
Lindy alkeiskurssi
ajalla 31.8.-21.9. (4 kertaa). Ilmoittaudu ennakkoon.
Lindy 2 ajalla 28.9.-16.11. (8 kertaa). Ilmoittaudu.
Lindy 3 ajalla 23.11.-7.12. (3 kertaa). Ilmoittaudu.

Lindyklubi kolmoskurssin käyneille isossa salissa perjantaisin klo 17.30-18.30 ajalla 1.9.-24.11. Ryhmään tullaan kauden alusta. Ei tuntia syyslomaviikon perjantaina 20.10.

Asustesuositus


Matalat tanssikengät (tanssilenkkarit, jazztossut tai muut matalat tanssikengät), vaatetus hikisen lajin mukaan, urheiluasuste sopii (urheilupaidat, verkkarit). Tanssikenkiä voit ostaa kenkämyymälästämme. Kysy malleista opettajiltamme.