Aloittavan tanssijan kurssit


Tanssiharrastuksen aloittaminen on helpointa suomalaisista perustansseista, joita ovat valssi, foksi ja tango. Niitä harjoitellaan Lavatanssit 1 -kurssilla maanantaisin. Katso alta tarkemmat ohjeet. 

Metodimme perustuu siihen, että jokainen voi tanssia ja jokaisen kanssa voi tanssia. Opetamme siten, että asiat esitetään selkeästi ja harjoitteita toistetaan riittävän paljon.

Koulumme on tarkoitettu omaksi ilokseen tanssiville kaikenikäisille aikuisille. Tanssin ilo syntyy siitä, että taito karttuu rennossa kivassa oppimisympäristössä ammattiopettajan ohjauksessa.

lavatanssit 1 


Lavatanssit 1 on aloittavan tanssijan kurssi, jolla on kolme erilaista alkeisjaksoa. Voit aloittaa minkä tahansa jakson alusta. Käy kaikki kolme jaksoa. 

Ilmoittaudu ennakkoon, jotta saamme kurssille hyvän paritilanteen. Käytä yläpalkin linkkiä "Varaa aika/ilmoittaudu". Huomaathan, että netti-ilmoittautuminen sulkeutuu 24h ennen kurssin alkua.

Aikataulu syksyllä 2021

Ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 19-20 seuraavasti (ilmoittaudu ennakkoon):

Tangon alkeet ajalla 16.8.-23.8. (2 kertaa)
Valssi & foksi alkeet ajalla 30.8.-13.9. (3 kertaa)
Foksi alkeet ajalla 20.9.-4.10. (3 kertaa)
Tangon alkeet ajalla 11.10.-25.10. (3 kertaa)
Valssi & foksi alkeet ajalla 1.11.-15.11. (3 kertaa)
Foksi alkeet ajalla 22.11.-29.11. (2 kertaa)

Kurssiohjelma

Voit aloittaa minkä tahansa jakson alusta. Kurssi etenee rauhallisesti, ja jokainen oppii tanssimaan tavoitellut asiat. Rullaamalla sivua alas näet käytännön ohjeita yleisimpiin kysymyksiin.

Jakso A. Valssin alkeet ja foksin perusaskel.
Sisältö: valssin vaihtoaskeleet ja oikea käännös, foksin perusaskel.

Jakso B. Foksin alkeet.
Sisältö: foksin perusaskel ja neljänneskäännökset. Lisälajina kävelyhumpan alkeita. 

Jakso C. Tangon alkeet.
Sisältö: tangokävelyn perusteet ja oikea keinukäännös. Kuvio tanssitaan myös foksiin.

Muita aloittavalle sopivia kursseja

Lattareita
Lavoilla tanssittavien lattarilajien kurssit pidetään tiistai-iltaisin. Löydät ne LAJIT JA KURSSIT -valikosta omalta sivultaan: Cha cha, rumba, samba >> Kurssitason näet aina kurssin nimen perässä olevasta numerosta (1=alkeet aivan alusta). Myös salsa ja bachata sopivat aloittavalle tanssijalle: Salsa ja muut latinolajit >>

Maanantaisin rokkilajeja
Fuskun ja jiven peruskurssit ovat kesällä maanantaisin klo 18-19. Löydät niiden aikataulut omalta sivultaan: Jive ja fusku >> Voit hyvin aloittaa jiven & fuskun alkeet samalla, kun käyt lavatanssien alkeiskurssia, sillä nämä lajit sopivat aivan aloittavallekin tanssijalle.

Hidas valssi alkeet 
Kun tanssiharjoittelu alkaa tuntua luontevalta, voit valita ohjelmaasi myös hitaan valssin alkeet: Hidas valssi >>

Hääpareille järjestämme valssikursseja erikseen. Ne löytyvät omalta sivultaan: Häävalssi ja muut häätanssit >>

KURSSIEN TASOT NUMEROINA


Ohjelmamme perustuu lyhytkurssi- ja tasokurssijärjestelmään. Kurssit käydään numerojärjestyksessä ja numero siis tarkoittaa tasoa:

Taso 1 = alkeet. Taso 2 = alkeisjatko. Taso 3 = jatko. Taso 4 tai suurempi = edistyneet.

Aloita uusi laji siis aina 1-tasosta eli alkeista. Yleisohje on, että tasot 1-3 ovat tanssilavakäyttöön sopivaa perustanssia, ja tasot 4-6 ovat edistyneen lajiharrastajan kursseja, joiden käyminen edellyttää säännöllistä tanssitreenausta ja oman kehonhallinnan kehittämistä. 

Neuvomme mielellämme lajien valinnassa, sillä eri tanssilajit ovat vaikeustasoltaan erilaisia. Voit soittaa meille numeroon 050 4640600 (klo 10-14) tai lähettää sähköpostia osoitteeseen tanssikoulu@tanssis.fi.

Usein kysyttyä


Tarvitseeko kursseille ilmoittautua?
Kesällä kaikille kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon. Voit tulla yksin tai parin kanssa. Käytä mieluiten netti-ilmoittautumista, johon löytyy linkki sivun ylälaidasta sekä etusivulta. Ilmoittautuminen on kuitenkin mahdollista myös sähköpostitse tanssikoulu (at) tanssis.fi sekä puhelimitse 050 464 0600 (soita mieluiten arkisin klo 10-14, sillä iltapäivisin ja iltaisin opetamme, emmekä yleensä pääse vastaamaan).
Voiko kursseille tulla yksin?
Kyllä. 
Voiko tanssia oman parin kanssa?
Kyllä, kaikilla kursseilla voi halutessaan tanssia oman parin kanssa. 
Millaiset kengät pitää olla mukana?
Aluksi voi ottaa mukaan mitkä tahansa siistipohjaiset mukavat jalkineet, mutta kumipohjaisia lenkkareita kannattaa välttää, koska ne eivät luista. Suosittelemme umpinaisia kenkiä, ei sandaaleja. Kun harrastuksesta tulee säännöllistä, kannattaa hankkia haljasnahkapohjaiset tanssikengät tai tanssilenkkarit.

Mistä saa tanssikenkiä?

Omalla koulullamme myydään Salsette-tanssilenkkareita, jotka sopivat treenikengiksi kaikkiin tanssilajeihin. Näyttämällä sarjalippuamme tai kausikorttiamme saat 10 % alennuksen tanssialan erikoisliikkeistä Tampereella: Piruetista (Itsenäisyydenkatu 17) ja Ballerina ja Liikunta -liikkeestä (Hämeenkatu 29). HUOM. Kysy meiltä neuvoa, ennen kuin ostat ensimmäiset tanssikenkäsi.
Voiko maanantain alkeiskurssille tulla, vaikka ei ole tanssinut?
Kyllä. Maanantain lavatanssien alkeiskurssi on nimenomaan aivan alkeista aloittaville.
Millaiset vaatteet kursseilla on?
Tavalliset arkivaatteet, mutta varaudu siihen, että lämmin tulee. T-paita tai urheilupaita on hyvä ratkaisu.

Mitä muuta pitää ottaa huomioon?

Tanssi on lähiliikuntaa, joten hygieniasta on tärkeätä huolehtia. Puhdas treenipaita on partnerin huomioon ottamista. Voimakkaita tuoksuja ja voimakkaita ruokia (sipuli, grilliruuat) kannattaa välttää ennen treeniä.  Oma vesipullo on hyvä ottaa mukaan ja ainakin rokkilajeissa myös pieni pyyhe hien pyyhkimiseen. Pastilli on tietysti hyvä tapa sekin. Itsepalvelukahviostamme voi ostaa suklaata, pastilleja ja purkkaa.  

Kysy rohkeasti lisää puhelimitse, sähköpostitse tai yhteystietolomakkeellamme.