Aloittavan tanssijan kurssit


Tanssiharrastuksen aloittaminen on helpointa suomalaisista perustansseista, joita ovat valssi, foksi ja tango. Niistä järjestämme kolmen kerran starttikurssit maanantaisin alla  olevan ohjelman mukaisesti.  Käy kaikki kolme starttikurssia, ja niiden jälkeen voi siirtyä maanantain Lavatanssit 2 -ryhmään.

 Voit valita ohjelmaasi myös joitakin alkeista lähteviä tiiviskursseja. Me myös tarvittaessa neuvomme mielellämme sekä puhelimitse 050 4640600 että sähköpostitse tanssikoulu (at) tanssis.fi, sillä tanssilajit ovat vaikeustasoltaan erilaisia.

Metodimme lähtee siitä, että jokainen voi tanssia ja jokaisen kanssa voi tanssia. Opetamme siten, että asiat esitetään selkeästi ja harjoitteita toistetaan riittävän paljon. Tanssin ilo lähtee siitä, että taito karttuu rennossa kivassa oppimisympäristössä.

lavatanssien starttikurssit aloittaville


Lavatanssit 1 on ryhmä, joka siis koostuu kolmen kerran lajikursseista aloittaville harrastajille  maanantaisin klo 18.45-20.

Voit aloittaa kunkin jakson alusta, mutta jos pääset epäsäännöllisesti, ei se haittaa, kunhan käyt aina kun pääset. Me autamme ja opetamme aina, ja annamme takuun siitä, että koulussamme oppii tanssimaan.

Kurssille ei tarvitse ilmoittautua. Tule paikan päälle hiukan ennen kurssin alkua. Rullaamalla sivua alas näet myös muita käytännön ohjeita yleisimpiin kysymyksiin.

KEVÄTKAUDEN 2019 OHJELMA:

1.4. – 15.4. Foksin alkeet. Perusaskeleen lisäksi tällä kurssilla harjoitellaan myös kuvioita. Foksi on tärkein tanssi Suomessa. Usein jopa 70 % tanssi-illan musiikista voi tanssia foksina.

22.4. PÄÄSIÄINEN, 2. pääsiäispäivä. Koulu huilaa.

29.4. – 6.5. Tangon alkeet. Suomalainen tango on tanssiharrastajien keskuudessa suosittua. Tangon ja foksin rytmi (hidas-hidas-nopea-nopea) ovat samat ja peruskuviotkin ovat samat. Lajit siis muistuttavat toisiaan.

13.5. – 27.5. Valssin ja foksin alkeet.

Muita aloittavalle sopivia kursseja

Maanantain starttikurssimme (valssi, foksi, tango) ovat tanssitaidon luomisen perusta, mutta jos kaipaat lisähaasteita, voit tulla myös alla luetelluille kursseille:

Fuskun ja jiven alkeiskurssit keskiviikkoisin klo 18-19. Alkamisajat ja tarkemmat tiedot löydät omalta
sivultaan tästä >>

Salsan alkeiskurssi pidetään loppukeväästä lauantaisin klo 12.15-14.  Kurssi alkaa la 27.4. ja jatkuu 4.5. Alkeisjatko on la 11.5.

Hääpareille järjestämme valssin ja häätanssien kursseja erikseen. Ne löytyvät omalta sivultaan tästä >>

treeniohjeita


Ohjelmamme perustuu lyhytkurssi- ja tasokurssijärjestelmään. Kurssit käydään numerojärjestyksessä ja numero siis tarkoittaa tasoa:

Taso 1 = alkeet. Taso 2 = alkeisjatko. Taso 3 = jatko. Taso 4 tai suurempi = edistyneet.

Aloita uusi laji siis aina 1-tasosta eli alkeista. Yleisohje on, että tasot 1-3 ovat tanssilavakäyttöön sopivaa perustanssia, ja tasot 4-6 ovat edistyneen lajiharrastajan kursseja, joiden käyminen edellyttää säännöllistä tanssitreenausta ja oman kehonhallinnan kehittämistä. 

Usein kysyttyä


Tarvitseeko kursseille ilmoittautua?
Ei tarvitse. Tule vain paikan päälle hieman ennen kurssin alkua.
Voiko kursseille tulla yksin?
Kyllä.
Voiko tanssia oman parin kanssa?
Kyllä. Kursseillamme on jatkuva parinvaihto, mutta oman parin kanssa saa tanssia, jos sitä haluaa.
Millaiset kengät pitää olla mukana?
Aluksi voi ottaa mukaan mitkä tahansa siistipohjaiset mukavat jalkineet, mutta kumipohjaisia lenkkareita kannattaa välttää, koska ne eivät luista. Suosittelemme umpinaisia kenkiä, ei sandaaleja. Kun harrastuksesta tulee säännöllistä, kannattaa hankkia haljasnahkapohjaiset tanssikengät tai tanssilenkkarit.

Mistä saa tanssikenkiä?
Näyttämällä sarjalippuamme tai kausikorttiamme saat 10 % alennuksen tanssialan erikoisliikkeistä Tampereella: Piruetista (Tullintori, 2. krs) ja Ballerina ja Liikunta -liikkeestä (Hämeenkatu 29). HUOM. Kysy meiltä neuvoa, ennen kuin ostat ensimmäiset tanssikenkäsi.
Voiko maanantain alkeiskurssille tulla, vaikka ei ole tanssinut?
Kyllä. Maanantain lavatanssien alkeiskurssi klo 18.45-20 on nimenomaan aivan alkeista aloittaville.
Millaiset vaatteet kursseilla on?
Tavalliset arkivaatteet, mutta varaudu siihen, että lämmin tulee. T-paita tai urheilupaita on hyvä ratkaisu.

Mitä muuta pitää ottaa huomioon?
Tanssi on lähiliikuntaa, joten hygieniasta on tärkeätä huolehtia. Puhdas treenipaita on partnerin huomioon ottamista. Voimakkaita tuoksuja ja voimakkaita ruokia (sipuli, grilliruuat) kannattaa välttää ennen treeniä.  Oma vesipullo on hyvä ottaa mukaan ja ainakin rokkilajeissa myös pieni pyyhe hien pyyhkimiseen.

Kysy rohkeasti lisää puhelimitse, sähköpostitse tai yhteystietolomakkeellamme.