Aloittavan tanssijan kurssit


Tanssiharrastuksen aloittaminen on helpointa suomalaisista perustansseista, joita ovat valssi, foksi ja tango. Niitä harjoitellaan Lavatanssit 1 -ryhmässä maanantaisin klo 19-20.15. Katso alta ohjeet, milloin ryhmään voi tulla mukaan.

Metodimme lähtee siitä, että jokainen voi tanssia ja jokaisen kanssa voi tanssia. Opetamme siten, että asiat esitetään selkeästi ja harjoitteita toistetaan riittävän paljon. Tanssin ilo lähtee siitä, että taito karttuu rennossa kivassa oppimisympäristössä.

lavatanssit 1 maanantaisin klo 19-20.15


Lavatanssit 1 on aloittavan tanssijan ryhmä. Ryhmässä on erilaisia kolmen kerran jaksoja. Käy kurssia vähintään 9 kertaa (3 jaksoa), jotta opit valssin, foksin ja tangon perusteet. Sen jälkeen voit siirtyä lavatanssit 2 -ryhmään, joka on maanantaisin klo 20.15-21.30.

Kurssille ei tarvitse ilmoittautua. Tule paikan päälle hiukan ennen kurssin alkua. Rullaamalla sivua alas näet myös muita käytännön ohjeita yleisimpiin kysymyksiin.

Syyskauden ohjelma

Aloita mieluiten jakson alusta, mutta jos esim. vuorotyön takia et pääse silloin aloittamaan, tule kuitenkin aina kun pääset. Kurssi etenee rauhallisesti, ja jokainen oppii tanssimaan tavoitellut asiat.

Jakso 1. Foksi & kävelyhumppa
19.08. Foksin alkeet alkaa. Perusfoksia ja neljänneskäännökset. 
26.08. Foksi jatkuu. 
02.09. Kävelyhumpan alkeet + foksin kertaus.  
Kävelyhumppa on helppo laji, jonka oppiminen on hyvin vaivatonta ja jonka tanssiminen luo positiivista tunnelmaa.

Jakso 2. Tango & foksi
09.09. Tangon alkeet alkaa. Suomalaista rauhallista lavatangoa, kontaktointia, kävelyä ja kuviona keinukäännös oikealle. 
16.09. Tango jatkuu.
23.09. Tango jatkuu. 
Tangon kuvio myös foksiin.

Jakso 3. Valssi & foksi.
30.09. Valssin ja foksin alkeet alkaa. Pääpaino perusvalssin oppimisessa.  
07.10. Valssi ja foksi jatkuu. 
14.10. Valssi ja foksi jatkuu.

Jakso 4. Foksi & kävelyhumppa.
21.10. Foksin alkeet alkaa. Jälleen perusfoksia ja neljänneskäännökset.
28.10. Foksikurssi jatkuu.
04.11. Kävelyhumpan alkeet & foksin kertaus.

Jakso 5. Tango.
11.11. Tangon alkeet alkaa. Tangokävelyn perusteet, kontaktointia (vieminen & seuraaminen) ja kuviona keinukäännös oikealle. 
18.11. Tangon alkeet jatkuu.
25.11. Tangon alkeet jatkuu. 
Tangon kuvio myös foksiin.

Jakso 6. Kauden lopetus. Valssia ja fuskua & tanssit. 
02.12. Valssi kuntoon. Keskitymme nyt perusvalssiin.  Jos aikaa jää, tutustumme hitaan beat-iskelmään tanssimiseen helpolla tavalla. 
09.12. Tutustu fuskuun klo 19-20.  Yhteinen fuskutunti kaikille maanantain kurssien kävijöille (1 lippu).  Klo 20-21.30 Syyskauden päättäjäistanssit (maksuton).

Muita aloittavalle sopivia kursseja

TIISTAISIN 
Lattarien alkeisryhmä 
kokoontuu syyskaudella tiistaisin klo 18-19. Koko kauden mittaisessa ryhmässä opit neliörumban, samban, cha cha’n ja rumban perusteet. Voit myös valita kurssin ohjelmasta itsellesi vain ykköskursseja eli alkeiskursseja. Kurssitason näet aina kurssin nimen perässä olevasta numerosta (=alkeet aivan alusta). Neliörumban alkeet alkaa ti 20.8. klo 18-19. Tutustu lattareiden peruskursseihin LAJIT JA KURSSIT -valikosta yläpalkista.

KESKIVIIKKOISIN
Fuskun ja jiven alkeet pyörii keskiviikkoisin klo 18-19. Fuskun alkeet alkaa ke 21.8. klo 18-19 sekä myöhemmin syksyllä 23.10. – 6.11.

MAANANTAISIN
Voit valita ohjelmaasi myös maanantai-illasta hidas valssi alkeet, joka alkaa 9.9. klo 20.15-21.30. Kurssi toistuu myöhemmin syksyllä 11.11.- 25.11.

Hääpareille järjestämme valssikursseja erikseen. Ne löytyvät omalta sivultaan tästä >>

KURSSIEN TASOT NUMEROINA


Ohjelmamme perustuu lyhytkurssi- ja tasokurssijärjestelmään. Kurssit käydään numerojärjestyksessä ja numero siis tarkoittaa tasoa:

Taso 1 = alkeet. Taso 2 = alkeisjatko. Taso 3 = jatko. Taso 4 tai suurempi = edistyneet.

Aloita uusi laji siis aina 1-tasosta eli alkeista. Yleisohje on, että tasot 1-3 ovat tanssilavakäyttöön sopivaa perustanssia, ja tasot 4-6 ovat edistyneen lajiharrastajan kursseja, joiden käyminen edellyttää säännöllistä tanssitreenausta ja oman kehonhallinnan kehittämistä. 

Neuvomme mielellämme lajien valinnassa, sillä eri tanssilajit ovat vaikeustasoltaan erilaisia. Voit soittaa meille numeroon 050 4640600 (klo 10-14) tai lähettää sähköpostia osoitteeseen tanssikoulu@tanssis.fi.

Usein kysyttyä


Tarvitseeko kursseille ilmoittautua?
Ei tarvitse. Tule vain paikan päälle hieman ennen kurssin alkua.
Voiko kursseille tulla yksin?
Kyllä.
Voiko tanssia oman parin kanssa?
Kyllä. Kursseillamme on jatkuva parinvaihto, mutta oman parin kanssa saa tanssia, jos sitä haluaa.
Millaiset kengät pitää olla mukana?
Aluksi voi ottaa mukaan mitkä tahansa siistipohjaiset mukavat jalkineet, mutta kumipohjaisia lenkkareita kannattaa välttää, koska ne eivät luista. Suosittelemme umpinaisia kenkiä, ei sandaaleja. Kun harrastuksesta tulee säännöllistä, kannattaa hankkia haljasnahkapohjaiset tanssikengät tai tanssilenkkarit.

Mistä saa tanssikenkiä?

Näyttämällä sarjalippuamme tai kausikorttiamme saat 10 % alennuksen tanssialan erikoisliikkeistä Tampereella: Piruetista (Tullintori, 2. krs) ja Ballerina ja Liikunta -liikkeestä (Hämeenkatu 29). HUOM. Kysy meiltä neuvoa, ennen kuin ostat ensimmäiset tanssikenkäsi.
Voiko maanantain alkeiskurssille tulla, vaikka ei ole tanssinut?
Kyllä. Maanantain lavatanssien alkeiskurssi klo 19-20.15 on nimenomaan aivan alkeista aloittaville.
Millaiset vaatteet kursseilla on?
Tavalliset arkivaatteet, mutta varaudu siihen, että lämmin tulee. T-paita tai urheilupaita on hyvä ratkaisu.

Mitä muuta pitää ottaa huomioon?

Tanssi on lähiliikuntaa, joten hygieniasta on tärkeätä huolehtia. Puhdas treenipaita on partnerin huomioon ottamista. Voimakkaita tuoksuja ja voimakkaita ruokia (sipuli, grilliruuat) kannattaa välttää ennen treeniä.  Oma vesipullo on hyvä ottaa mukaan ja ainakin rokkilajeissa myös pieni pyyhe hien pyyhkimiseen. Pastilli on tietysti hyvä tapa sekin. Itsepalvelukahviostamme voi ostaa suklaata, pastilleja ja purkkaa.  

Kysy rohkeasti lisää puhelimitse, sähköpostitse tai yhteystietolomakkeellamme.