Argentiinalainen tango


Argentiinalainen tango on tyylikäs tanssi, jolla on pitkä historia 1800-luvun lopulta alkaen ja jossa on monia eri tyylejä. Nykyisin laji on yksi kansainvälisimmistä tansseista, ja tunneillamme pyrimme antamaan kuvan sen keskeisistä tyyleistä ja niiden kehityksestä.  Tasokursseja on koulussamme kolme: alkeiskurssi, jatkoryhmä ja kolmostaso.

Alkeis- ja jatkoryhmässä päähuomio on tangon seuratanssinomaisuudessa eli siinä tyylissä, jota milongoissa eli tangotansseissa kautta maailman tanssitaan (=ns. milonguero-tyyli). Samalla tulevat tutuksi tangotanssin yleisimmät kuviot kuten mm. ochot, ocho cortado ja molinete.

Kolmostasolla kuviomateriaali on laajaa, ja tutkimme myös vaikeampia ja uudempia variaatioita tangon liikekielestä.

Tangovalssi ja milonga ovat argentiinalaisen tangoperinteen muita tansseja, ja ne kuuluvat myös tangokurssiemme ohjelmistoon.

Canyengue on vanhaa argentiinalaista tangoa, jota eräät argentiinalaiset opettajat ovat opettaneet kansainvälisesti 1990-luvulta lähtien. Sille on ominaista vahvasti nojaava tanssiasento ja yksinkertainen kävelyyn perustuva liikekieli. Tarjoamme canyengue-kursseja jaksokursseina noin joka toinen vuosi.

Bachatango tai electrotango on puolestaan uusi tanssilaji, jonka perusaskel pohjautuu bachataan mutta kuviot tulevat argentiinalaisesta tangosta. Musiikkina lajissa käytetään uutta electrotangoa. Tätäkin lajia tarjoamme jaksokursseina noin joka toinen vuosi. Lajia voi tanssia sekä latinomaisesti että tangomaisesti, mutta omassa opetuksessamme pidämme bachatangon yhtenä tangotanssin alalajina. Sellaisena se on hyvin kaunista tanssia. Voit tutustua siihen seuraavasta  videolinkistä, jossa esiintyy lajia kehittänyt itävaltainen tanssinopettajapari:

https://www.youtube.com/watch?v=qDTtRriH5ok&t=6s

aikataulut kesällä 2020


Kaikkiin ryhmiin tulee ilmoittautua. Katso ohje alempaa tältä sivulta.

Arg.tango alkeet sunnuntaisin klo 19.05-20.00 ajalla 7.6.-28.6. (3 kertaa). Ryhmä ei kokoonnu juhannuksena 21.6. Kurssi jatkuu keväältä.

Arg.tango 2 sunnuntaisin klo 17.00-17.55 ajalla 7.6.-28.6. (3 kertaa). Ryhmä ei kokoonnu juhannuksena 21.6. Kurssi jatkuu keväältä. 

Arg. tango 3 sunnuntaisin klo 18.05-19.00 ajalla 7.6.-28.6. (3 kertaa). Ryhmä ei kokoonnu juhannuksena 21.6. Kurssi jatkuu keväältä. 

Ilmoittautumisohje

Käytä ensisijaisesti netti-ilmoittautumista. Linkki löytyy tämän sivun yläpalkista sekä etusivulta. Ilmoittautuminen on kuitenkin mahdollista myös sähköpostitse tanssikoulu@tanssis.fi tai puhelimitse/tekstiviestillä 050 4640600.

Kaikille kursseille tulee ilmoittautua. Voit ilmoittautua yksin tai parin kanssa. Kaikkiin ryhmiin otetaan tasaparitilanne. Ilmoittauduthan ajoissa, jotta voimme säädellä paritilannetta ennakkoon.

Parin kanssa tuleville: laita netti-ilmoittautumisessa osallistujien määräksi 2. Laita parin nimi ja puhelinnumero viestikenttään.

Vain kurssien/jaksojen ensimmäiselle kerralle ilmoittaudutaan. Ilmoittautuminen koskee kuitenkin koko kurssia/jaksoa. Kurssit käydään kokonaan ja ne maksetaan kokonaan ensimmäisellä kerralla.