Argentiinalainen tango


Argentiinalainen tango on tyylikäs tanssi, jolla on pitkä historia 1800-luvun lopulta alkaen ja jossa on monia eri tyylejä. Nykyisin laji on yksi kansainvälisimmistä tansseista, ja tunneillamme pyrimme antamaan kuvan sen keskeisistä tyyleistä ja niiden kehityksestä.  Tasokursseja on koulussamme kolme: alkeiskurssi, jatkoryhmä ja kolmostaso.

Alkeis- ja jatkoryhmässä päähuomio on tangon seuratanssinomaisuudessa eli siinä tyylissä, jota milongoissa eli tangotansseissa kautta maailman tanssitaan (=ns. milonguero-tyyli). Samalla tulevat tutuksi tangotanssin yleisimmät kuviot kuten mm. ochot, ocho cortado ja molinete.

Kolmostasolla kuviomateriaali on laajaa, ja tutkimme myös vaikeampia ja uudempia variaatioita tangon liikekielestä.

Tangovalssi ja milonga ovat argentiinalaisen tangoperinteen muita tansseja, ja ne kuuluvat myös tangokurssiemme ohjelmistoon.

Canyengue on vanhaa argentiinalaista tangoa, jota eräät argentiinalaiset opettajat ovat opettaneet kansainvälisesti 1990-luvulta lähtien. Sille on ominaista vahvasti nojaava tanssiasento ja yksinkertainen kävelyyn perustuva liikekieli. Tarjoamme canyengue-kursseja jaksokursseina noin joka toinen vuosi.

Bachatango tai electrotango on puolestaan uusi tanssilaji, jonka perusaskel pohjautuu bachataan mutta kuviot tulevat argentiinalaisesta tangosta. Musiikkina lajissa käytetään uutta electrotangoa. Tätäkin lajia tarjoamme jaksokursseina noin joka toinen vuosi. Lajia voi tanssia sekä latinomaisesti että tangomaisesti, mutta omassa opetuksessamme pidämme bachatangon yhtenä tangotanssin alalajina. Sellaisena se on hyvin kaunista tanssia. Voit tutustua siihen seuraavasta  videolinkistä, jossa esiintyy lajia kehittänyt itävaltainen tanssinopettajapari:

https://www.youtube.com/watch?v=qDTtRriH5ok&t=6s

aikataulut syksyllä 2020


Argentiinalaista tangoa ja sen kursseja koskevat tiedustelut voit lähettää myös suoraan opettajalle: raili.laine@tanssis.fi.

Arg.tango alkeet sunnuntaisin klo 18-19 ajalla 6.9.-22.11. (yht. 11 kertaa) Alkeiskurssille ilmoittaudutaan ennakkoon paritilanteen tasaamiseksi. Käytä ensisijaisesti netti-ilmoittautumista. Linkki löytyy tämän sivun yläpalkista sekä etusivulta. Ilmoittautuminen on kuitenkin mahdollista myös sähköpostitse tanssikoulu@tanssis.fi tai puhelimitse/tekstiviestillä 050 4640600.

Arg.tango alkeisjatko teematunti su 30.8. klo 16-17. Alkeiskurssin aiemmin käyneille. Kertausta ja tekniikkaa. Kurssin jälkeen voi jatkaa 2-ryhmään. Ei tarvitse ilmoittautua.

Arg.tango práctica eli maksuton vapaaharjoitus kaikille ryhmille su 30.8. klo 17-18. Ei tarvitse ilmoittautua.

Bachatango alkeet teematunti su 6.9. klo 15-16. Kaikille arg.tangon tanssijoille. Ei tarvitse ilmoittautua.

Arg.tango 2 sunnuntaisin klo 16-17 ajalla 6.9.-22.11. Ryhmään tarvitaan oma treenipari. Ei tarvitse ilmoittautua.

Arg. tango 3 sunnuntaisin klo 17-18 ajalla 6.9.-22.11. Omapariryhmä. Ei tarvitse ilmoittautua.

Canyengue tutustumistunti su 29.11. klo 16-16.45. Vanhan nopean arg.tangoversion tutustumistunti arg.tangoryhmissä ja suomalaisen tangon klubeissa treenaaville.

Arg.tangoryhmien yhteinen päätösmilonga (=tangotanssit) su 29.11. klo 16.45-17.30.