Argentiinalainen tango


Argentiinalainen tango on tyylikäs tanssi, jolla on pitkä historia 1800-luvun lopulta alkaen ja jossa on monia eri tyylejä. Nykyisin laji on yksi kansainvälisimmistä tansseista.

Tunneillamme pyrimme antamaan kuvan tangon keskeisistä tyyleistä siten, että päähuomio on tangon seuratanssinomaisuudessa eli ns. milongoissa (=tangotansseissa) käytetyssä tyylissä (milonguero-tyyli).

Tangovalssi ja milonga ovat argentiinalaisen tangoperinteen muita tansseja, ja ne kuuluvat myös tangokurssiemme ohjelmistoon.

Canyengue on vanhaa argentiinalaista tangoa, jota eräät argentiinalaiset opettajat ovat opettaneet kansainvälisesti 1990-luvulta lähtien. Sille on ominaista vahvasti nojaava tanssiasento ja yksinkertainen kävelyyn perustuva liikekieli. Kiinnostus tangon juuria kohtaan on kasvanut, ja esim. Pariisissa on vuosittain Tango Roots -niminen vanhan tangon festivaali.

Bachatango tai electrotango on puolestaan uusi tanssilaji, jonka perusaskel pohjautuu bachataan. Lajia voi tanssia sekä latinomaisesti että tangomaisesti. Musiikkina lajissa käytetään uutta electrotangoa. Tyyliltään bachatango on kaunis tanssilaji, jonka yksinkertainen perusaskel tekee siitä helposti omaksuttavan. Laji sopii myös suomalaisen tangon tanssijoille, kaikille tangosta kiinnostuneille.

aikataulut keväällä 2019


Argentiinalaisen tangon alkeiskurssi uudenvuoden jälkeen tiiviskursseina pe 4.1. klo 18-20 jatkuen su 6.1. klo 17-20. Myös yksin tulevat miehet rohkeasti mukaan, opetamme huolellisesti aivan alkeista alkaen. Kurssin jälkeen voit siirtyä kakkosryhmään.

Arg.tango 2 sunnuntaisin klo 17-18 ajalla 13.1.-5.5. Lisäksi su 19.5. on bachatangon tiiviskurssi (ks. info alempana), joka on tarkoitettu arg.tangon tanssijoille. Ryhmä ei kokoonnu pääsiäisenä su 21.4. eikä äitienpäivänä su 12.5.

Kakkosryhmän sisältönä on valssin, tangon ja milongan keskeiset milongoissa eli tangotansseissa tanssittavat kuviot. Samalla tangon liikekieli ja kuvioiden nimitykset tulevat tutuksi.

Arg.tango 3 sunnuntaisin klo 18-19 alkaen 13.1. -5.5. Lisäksi on bachatangon tiiviskurssi  alla olevan infon mukaisesti. Ryhmä ei kokoonnu pääsiäisenä su 21.4. eikä äitienpäivänä su 12.5.

Kolmosryhmä on tarkoitettu 2-3 vuotta kakkostasolla treenanneille tanssijoille. Ryhmässä tutustutaan myös haastavampiin liikemateriaaleihin ja kuvioyhdistelmiin.

Bachatangon tiiviskurssi on sunnuntaina 19.5. klo 17-19. Bachatango perustuu siis electrotango-musiikkiin. Perusaskel on peräisin bachatasta mutta kuviot tangosta. Tämä tanssi on parhaimmillaan hyvin kaunista, jos sen tangomaiset piirteet liikemateriaalissa säilytetään. Tältä pohjalta lajia on kehittänyt alla olevassa videonäytteessä esiintyvä itävaltalainen tanssinopettajapari:

https://www.youtube.com/watch?v=qDTtRriH5ok&t=6s