Argentiinalainen tango


Argentiinalainen tango on tyylikäs tanssi, jolla on pitkä historia 1800-luvun lopulta alkaen ja jossa on monia eri tyylejä. Nykyisin laji on yksi kansainvälisimmistä tansseista, ja tunneillamme pyrimme antamaan kuvan sen keskeisistä tyyleistä ja niiden kehityksestä.  Tasokursseja on koulussamme kolme: alkeiskurssi, jatkoryhmä ja kolmostaso.

Alkeis- ja jatkoryhmässä päähuomio on tangon seuratanssinomaisuudessa eli siinä tyylissä, jota milongoissa eli tangotansseissa kautta maailman tanssitaan (=ns. milonguero-tyyli). Samalla tulevat tutuksi tangotanssin yleisimmät kuviot kuten mm. ochot, ocho cortado ja molinete.

Kolmostasolla kuviomateriaali on laajaa, ja tutkimme myös vaikeampia ja uudempia variaatioita tangon liikekielestä.

Tangovalssi ja milonga ovat argentiinalaisen tangoperinteen muita tansseja, ja ne kuuluvat myös tangokurssiemme ohjelmistoon.

Canyengue on vanhaa argentiinalaista tangoa, jota eräät argentiinalaiset opettajat ovat opettaneet kansainvälisesti 1990-luvulta lähtien. Sille on ominaista vahvasti nojaava tanssiasento ja yksinkertainen kävelyyn perustuva liikekieli. Tarjoamme canyengue-kursseja jaksokursseina noin joka toinen vuosi.

Bachatango tai electrotango on puolestaan uusi tanssilaji, jonka perusaskel pohjautuu bachataan mutta kuviot tulevat argentiinalaisesta tangosta. Musiikkina lajissa käytetään uutta electrotangoa. Tätäkin lajia tarjoamme jaksokursseina noin joka toinen vuosi. Lajia voi tanssia sekä latinomaisesti että tangomaisesti, mutta omassa opetuksessamme pidämme bachatangon yhtenä tangotanssin alalajina. Sellaisena se on hyvin kaunista tanssia. Voit tutustua siihen seuraavasta  videolinkistä, jossa esiintyy lajia kehittänyt itävaltainen tanssinopettajapari:

https://www.youtube.com/watch?v=qDTtRriH5ok&t=6s

aikataulut keväällä 2020


Argentiinalaisen tangon alkeiskurssi sunnuntaisin klo 19-20 ajalla alkaen 12.1. Ryhmä pyörii koko kevätkauden. Yksin tulevia pyydämme ilmoittautumaan ennakkoon, koska pyrimme mahdollisimman tasaiseen paritilanteeseen. Voit ilmoittautua joko nettisivujemme yhteydenottolomakkeen kautta, tai sähköpostitse tanssikoulu@tanssis.fi tai tekstarilla koulun numeroon 050 4640600.

Arg.tango jatkoryhmä alkeiskurssin käyneille sunnuntaisin klo 17-18 ajalla 12.1. – 10.5.  (yht. 17 kertaa, ryhmä ei kokoonnu pääsiäissunnuntaina 12.4.). Arg.tangoryhmien yhteinen päätösmilonga su 17.5. klo 18-19.15.

Arg.tango kolmosryhmä noin 2-3 vuotta kakkostasolla treenanneille sunnuntaisin klo 18-19 ajalla 12.1. – 10.5. Ryhmä ei kokoonnu pääsiäissunnuntaina 12.4. Arg.tangoryhmien yhteinen päätösmilonga su 17.5. klo 18-19.15.

Arg.tango tekniikkatunnit kaikille tasoille torstaisin klo 20-21.15 + halutessaan voi tanssia 21.30 asti. Ohjelma on seuraava: to 30.1. aiheena tanssiasento, tangokävely ja vartalovientitekniikka, to 6.2. aiheena  rentous, naisen adornos eli askelkoristelut (embellishments). Kurssille voi tulla myös yksin, jos harjoitteluparisi ei pääse.

Bachatango alkeet teematunti su 17.5. klo 17-18.

Toukokuussa on mahdollisuus lisätä vielä erikoiskursseja ohjelmaan, kuten bachatangoa, tekniikkatunteja tai milongaa.