Bugg


Bugg on urheilullinen ja energinen laji, jossa liikutaan tanssilattiaa ympäri. Alun perin bugg on kotoisin Ruotsista, mutta se on 2000-luvulla yleistynyt myös Suomessa. Dubbelbuggissa mies tanssittaa kahta naista, ja tätäkin opetamme tiiviskursseina tavallisesti kevätkauden päätteeksi.

PERUSKOULUTUKSEMME on yhteensä kuusi tuntia seuraavasti:

Bugg alkeet käsittää kaksi 1 h 30 min mittaista tiiviskurssia, joiden aikana opetellaan perusaskel, kontaktointitekniikka sekä oikea käännös (naisille) ja sen vieminen (miehille).

Bugg jatko on samoin kaksi 1 h 30 min pituista tiiviskurssia, joiden aikana opetellaan naisen vasen käännös ja sen vieminen. Lisäksi harjoitellaan tanssin suuntaan liikkumista oikeata ja vasenta käännöstä vaihdellen. Kurssin käytyäsi voit siirtyä lauantain bugg 3 -ryhmään uuden jakson alusta.

Aikataulut KEVÄÄLLÄ 2022


Bugg peruskurssit

Bugg alkeet viikonlopun tiiviskurssina la 29.1. klo 12.30-14 jatkuen su 30.1. klo 13.30-15. Ilmoittaudu ennakkoon yläpalkin linkistä.

Bugg jatko 1.5 tunnin tiiviskursseina la 5.2. klo 12.30-13 jatkuen la 12.2. klo 12.30-14. Ilmoittaudu ennakkoon. Kurssin käytyäsi voit liittyä seuraavalla viikolla bugg 3 -ryhmään.

Muut kevään bugg 1-2 kurssit ilmoitamme tällä sivulla myöhemmin.

Bugg 3

Mukaan voi tulla aina peruskurssien 1-2 jälkeen uuden jakson alusta. Kurssi sisältää neljä erilaista jaksoa,  A, B, C ja D. Voit katsoa kurssiohjelman alempaa tältä sivulta. Suositus on, että harjoittelet tässä ryhmässä niin pitkään, että liikemateriaalit tulevat tutuiksi ja tanssi rentoutuu.  Tapanamme on myös joka kesä lähteä porukalla tanssimaan Gröna Lundin ja Skansenin lavoille, ja palaamme tähän käytäntöön heti kun koronatilanne sen jälleen sallii.  Kurssiemme sisällöt perustuvat Tukholman lavoilla tanssittavaan sosiaaliseen buggiin eli meillä harjoitellessasi saat sellaisen tanssitaidon, jolla uskallat tanssia myös ruotsalaisilla lavoilla.

Bugg 3 on lauantaisin klo 14-15 seuraavasti:

A-jakso ajalla 29.1.- 19.2.  (3 kertaa)
B-jakso alkaen 26.2.

16.4. la pääsiäinen. Loppukausi päivitetään myöhemmin.

Bugg 4

Kauden alussa pidämme tiiviskurssin lauantaina 22.1. klo 14-15.30 jatkuen sunnuntaina 23.1. klo 14-15.30. Sopii kolmoskurssia käyneille ja klubissakin jo olleille. Tanssillinen tunti erityisesti torstain klubiin haluaville!

Buggklubi 

Ryhmä edistyneille tanssijoille. Kausittain vaihtuvat sisällöt. Urheilullinen tanssiryhmä, joka edellyttää säännöllistä osallistumista ja kolmoskurssin asioiden hyvää hallintaa. Viejä on valmis siirtymään klubitasolle, jos osaa vaivattomasti liikkua tanssin suuntaan ja ottaa muut tanssijat huomioon kuvioita ohjatessaan. Naiselta edellytetään joustavaa askellusta, hyvää tasapainoa ja käännösten teknistä sujuvuutta miehen vientiin reagoitaessa.

Vaatimuksena kolmostason liikemateriaalin hyvä tanssitaito eli kolmoskurssia vähintään 2-3 vuotta, ymmärrys sen keskeisistä liikemateriaaleista (=rullaukset, käännösten tekniikka, käden vasteen käyttö, viemisen ja seuraamisen tekniikka, käsitys avoimista ja käsiotteessa tehdyistä pyörityksistä, tanssin suuntaan etenemisen hallinta). Ryhmä edellyttää säännöllistä osallistumista ja aktiivista kiinnostusta ruotsalaiseen tanssitapaan. Oheislajiksi suosittelemme myös ruotsifoksia ja hidasta buggia, joista pyrimme järjestämään erilliskursseja joka kaudella.

Buggklubi kokoontuu torstaisin klo 18-19 alkaen 13.1.

TASOKURSSIEN 1-3 ohjelmat

Bugg 1-2 (yht. 6 tuntia)

  • Perusaskel vastakkain eri käsiotteissa.
  • Naisen liikkuminen perusaskeleella miehen ympäri.
  • Oikea ja vasen käännös (naisille) ja niiden vieminen (miehille).
  • Tutustuminen käännösten vienteihin (käsiotteessa tai avoimena).
  • Harjoitellaan liikkumista tanssin suuntaan oikeata ja vasenta käännöstä vaihdellen.

Bugg 3

Kurssi sisältää neljä erisisältöistä jaksoa A, B, C ja D. Sisällöt ovat buggin yleisimpiä Tukholman lavoilla tanssittavia kuvioita seuraavasti:

Jakso A: kahdeksikko ja handduk.
Jakso B: rullausvariaatioita (karuselli ym. kainalokuviot).
Jakso C: erilaisia pyörityksiä & kahvimylly.
Jakso D: vasen ja oikea käännös avoimena vientinä sekä vierelle & pois.

Ota huomioon, että kurssisisältöjä sovelletaan luovasti osallistujien taitotason mukaan, joten ko. sisältö kertoo vain sen, mikä on kunkin jakson pääsisältö. Kun kolmostason asiat ovat kehittyneet rennoksi osaamiseksi, olet valmis siirtymään buggklubiimme. 

Videoita


Bugg on kotoisin Ruotsista. Tässä mallia Tukholman Gröna Lundista:

 

Asustesuositus


Matalat tanssikengät (tanssilenkkarit, jazztossut tai muut matalat tanssikengät), vaatetus hikisen lajin mukaan, urheiluasuste sopii (urheilupaidat, verkkarit). Tanssilenkkareita voit ostaa kenkämyymälästämme.