Bugg


Bugg on urheilullinen ja energinen laji, jossa liikutaan tanssilattiaa kiertäen tanssin suuntaan eli vastapäivään. Bugg on ruotsalainen tanssi mutta yleistyy hiljakseen myös Suomessa. Dubbelbuggissa mies tanssittaa kahta naista, ja tätäkin opetamme tiiviskursseina tavallisesti kevätkauden päätteeksi.

PERUSKOULUTUKSEMME on seuraava:

Bugg alkeet (4 tuntia) sisältönä perusaskel, kontaktointitekniikka, paikan vaihto ja vasemman & oikean käännöksen harjoittelua.

Bugg jatko (4 tuntia) sisältönä käännöstekniikan täsmentämistä, liikkumista linjaan oikeata ja vasenta käännöstä vaihdellen eri otteissa. Kurssin käytyäsi voit siirtyä lauantain bugg 3 -ryhmään uuden jakson alusta.

Bugg 3

Mukaan voi tulla aina peruskurssien 1-2 jälkeen uuden jakson alusta. Kurssi sisältää neljä erilaista jaksoa,  A, B, C ja D. Voit katsoa kurssiohjelman alempaa tältä sivulta. Suositus on, että harjoittelet tässä ryhmässä niin pitkään, että liikemateriaalit tulevat tutuiksi ja tanssi rentoutuu.  Tapanamme on myös joka kesä lähteä porukalla tanssimaan Gröna Lundin ja Skansenin lavoille. Kurssiemme sisällöt perustuvat Tukholman lavoilla tanssittavaan sosiaaliseen buggiin eli meillä harjoitellessasi saat sellaisen tanssitaidon, jolla uskallat tanssia myös ruotsalaisilla lavoilla.

Buggklubi 

Ryhmä edistyneille tanssijoille. Kausittain vaihtuvat sisällöt. Urheilullinen tanssiryhmä, joka edellyttää säännöllistä osallistumista ja kolmoskurssin asioiden hyvää hallintaa. Viejä on valmis siirtymään klubitasolle, jos osaa vaivattomasti liikkua tanssin suuntaan ja ottaa muut tanssijat huomioon kuvioita ohjatessaan. Naiselta edellytetään joustavaa askellusta, hyvää tasapainoa ja käännösten teknistä sujuvuutta miehen vientiin reagoitaessa.

Vaatimuksena kolmostason liikemateriaalin hyvä tanssitaito eli kolmoskurssia vähintään 2-3 vuotta, ymmärrys sen keskeisistä liikemateriaaleista (=rullaukset, käännösten tekniikka, käden vasteen käyttö, viemisen ja seuraamisen tekniikka, käsitys avoimista ja käsiotteessa tehdyistä pyörityksistä, tanssin suuntaan etenemisen hallinta). Ryhmä edellyttää säännöllistä osallistumista ja aktiivista kiinnostusta ruotsalaiseen tanssitapaan.

Kevätkaudella 2023 uusi alkeiskurssi alkaa ma 9.1. klo 18-19.

TASOKURSSIEN 1-3 ohjelmat

Bugg 1-2 (yht. 6 tuntia)

  • Perusaskel vastakkain eri käsiotteissa.
  • Naisen liikkuminen perusaskeleella miehen ympäri.
  • Oikea ja vasen käännös (naisille) ja niiden vieminen (miehille).
  • Tutustuminen käännösten vienteihin (käsiotteessa tai avoimena).
  • Harjoitellaan liikkumista tanssin suuntaan oikeata ja vasenta käännöstä vaihdellen.

Bugg 3

Kurssi sisältää neljä erisisältöistä jaksoa A, B, C ja D. Sisällöt ovat lajin yleisimpiä ja keskeisimpiä tanssittavia kuvioita seuraavasti:

Jakso A: kahdeksikko ja handduk.
Jakso B: rullausvariaatioita ja karuselleja.
Jakso C: erilaisia pyörityksiä & kahvimylly.
Jakso D: vasen ja oikea käännös avoimena vientinä (modernia viennin tekniikkaa) sekä vierelle & pois (tre långa steg).

Ota huomioon, että kurssisisältöjä sovelletaan luovasti osallistujien taitotason mukaan, joten ko. sisältö kertoo vain sen, mikä on kunkin jakson pääsisältö. Kun kolmostason asiat ovat kehittyneet rennoksi osaamiseksi, olet valmis siirtymään buggklubiimme. 

Videoita


Bugg on kotoisin Ruotsista. Tässä mallia Tukholman Skansenilta:

Asustesuositus


Matalat tanssikengät (tanssilenkkarit, jazztossut tai muut matalat tanssikengät), vaatetus hikisen lajin mukaan, urheiluasuste sopii (urheilupaidat, verkkarit). Tanssilenkkareita voit ostaa kenkämyymälästämme.