Bugg


Bugg on kotimaassaan Ruotsissa sekä seuratanssia että kilpatanssia. Lajia tanssitaan menevään svengaavaan musiikkiin, ja myös tanssina se on todella urheilullista, iloista ja energistä. Opetuksemme tyyli on nimenomaan Tukholman lavoilla tanssittava liikkuva bugg. Dubbelbuggissa mies tanssittaa kahta naista. Opetamme lajia tiiviskursseina.

PERUSKOULUTUKSEMME on seuraava:

Bugg alkeet käsittää kaksi tiiviskurssia, joiden aikana opetellaan perusaskel, kontaktointitekniikka sekä oikea ja vasen käännös (naisille) ja niiden vieminen (miehille).

Bugg alkeisjatko on kolmas tiiviskurssi, jonka aikana opetellaan liikkumaan tanssin suuntaan oikeata ja vasenta käännöstä vaihdellen.  Nämä tiiviskurssit (yht 6 tuntia) ovat kevätkaudella lauantaisin, ja niiden jälkeen voi siirtyä kolmosryhmään.

Aikataulut keväällä 2019


Peruskurssit (alkeet + alkeisjatko)

TAMMIKUUSSA

Bugg alkeet  la 12.1.- 19.1. klo 12.15-14. Ei ennakkoilmoittautumista, tule paikan päälle ennen kurssin alkua, omaa paria ei tarvita. Tiiviskurssi on ns. tuplatunti = kaksi lippua/hlö.
Bugg alkeisjatko la 26.1. klo 12.15-14.  Näiden kurssien jälkeen voit siirtyä kolmosryhmää la 2.2. klo 14-15.

HELMIKUUSSA

Bugg alkeet la 2.2. -9.2. klo 12.15-14.

Bugg alkeisjatko la 16.2. klo 12.15-14. Kurssien jälkeen voit siirtyä kolmosryhmään la 23.2.

MAALISKUUSSA

Bugg alkeet la 16.3. – 23.3. klo 12.15-14.

Bugg alkeisjatko la  30.3. klo 12.15-14. Kurssien jälkeen voit siirtyä kolmosryhmään 6.4.

Bugg 3

Ryhmä kokoontuu lauantaisin klo 14-15 alkaen 12.1. Ryhmä on tarkoitettu buggin alkeet ja alkeisjatkokurssin käyneille. Uusia tanssijoita voi tulla mukaan aina uuden jakson alusta. Ryhmässä kannattaa pysyä vähintään n. 2 vuotta, jotta tanssiin tulee rentoutta ja varmuutta.

Opetamme kolmosessa sitä liikemateriaalia, jota Tukholman lavoilla tanssitaan yleisesti. Tapanamme on myös joka kesä lähteä porukalla tanssimaan Gröna Lundin ja Skansenin lavoille.

Bugg 3 koostuu kolmesta jaksosta A, B ja C, joissa on eri teemat. A-jaksolla opetellaan ns. kahdeksikko ja handduk,
B-jaksolla erilaisia rullausvariaatioita ja C-jaksolla erilaisia pyörityksiä. Ryhmä kokoontuu ajalla 12.1. – 18.5.  Pääsiäislauantaina 20.4. koulu on kiinni.

Bugg 4

Bugg 4 on tiiviskurssi, jossa keskitytään oikean ja vasemman käännöksen avoimeen vientiin ja ylipäätään vienti- & seuraamistekniikkaan. Kurssi on pakollinen niille, jotka aikovat liittyä bugg-klubiin. Kurssi sopii hyvin myös jo klubissa oleville sekä vähintään puoli vuotta kolmosessa treenanneille.

Bugg 4 on heti joulun jälkeen tiiviskurssina torstaina 27.12. klo 18-20.

Uusi kurssi on loppukeväästä eli perjantaina 17.5. klo 18-20. Tällöin kurssille toivotaan erityisesti niitä, jotka ovat koko kevään olleet mukana kolmosessa.

Buggklubi

Klubeiksi koulussamme kutsutaan eri lajien ylimpiä ryhmiä, joissa pääpaino on nimenomaan tanssimisessa omalla tasolla, mutta klubeissa on myös vaativiin kuvioihin perustuvaa opetusta. Siten klubit sopivat nimenomaan sitkeille sisseille.

Buggklubi on torstaisin klo 18-19 ajalla 10.1. – 9.5. (ei tuntia 18.4.). Kokeneille treenaajille tarkoitettu urheilullinen ryhmä edellyttää säännöllistä osallistumista, ja siihen tullaan kauden alusta.

Dubbelbugg

Dubbelbuggissa yksi mies tanssittaa kahta naista. Hauska laji sopii miehille jo kolmoskurssista lähtien ja naisille jo alkeiskurssin jälkeen, koska dubbelbuggissa käytetään paljolti vain peruskäännöksiä ja rullauksia.

Dubbelbugg alkeet tiiviskurssi torstaina 16.5. klo 18-20.

Dubbelbugg jatkokurssi tiiviskurssi torstaina 23.5. klo 18-20.

Kurssiohjelmat

Bugg alkeet +  alkeisjatko (yht. 6 tuntia)

  • Perusaskel vastakkain eri käsiotteissa.
  • Naisen liikkuminen perusaskeleella miehen ympäri.
  • Oikea ja vasen käännös (naisille) ja niiden vieminen (miehille).
  • Tutustuminen käännösten vienteihin (käsiotteessa tai avoimena).
  • Harjoitellaan liikkumista tanssin suuntaan oikeata ja vasenta käännöstä yhdistellen.

Bugg 3

Kurssi sisältää kolme erisisältöistä jaksoa A, B ja C. Sisällöt ovat buggin yleisimpiä Tukholman lavoilla tanssittavia kuvioita seuraavasti:

Jakso A: kahdeksikko ja handduk.

Jakso B: rullausvariaatioita (karuselli ym. kainalokuviot).

Jakso C: erilaisia pyörityksiä & kahvimylly.

Ota huomioon, että kurssisältöjä sovelletaan luovasti osallistujien taitotason mukaan, joten ko. sisältö kertoo vain sen, mikä on kunkin jakson pääsisältö.

Bugg 4

Avoimet pyöritykset oikealle ja vasemmalle ennakoivan viennin tekniikalla.

Buggklubi

Kausittain vaihtuvat sisällöt.

Videoita


Tässä mallia Tukholman Gröna Lundista:

 

Asustesuositus


Matalat tanssikengät (tanssilenkkarit, jazztossut tai muut matalat tanssikengät), vaatetus hikisen lajin mukaan, urheiluasuste sopii (urheilupaidat, verkkarit). Tanssikenkiä voit ostaa kenkämyymälästämme.