Bugg


Bugg on urheilullinen ja energinen laji, jossa liikutaan tanssilattiaa ympäri. Alun perin bugg on kotoisin Ruotsista, mutta se on 2000-luvulla yleistynyt myös Suomessa. Dubbelbuggissa mies tanssittaa kahta naista, ja tätäkin opetamme tiiviskursseina tavallisesti kevätkauden päätteeksi.

PERUSKOULUTUKSEMME on yhteensä kuusi tuntia seuraavasti:

Bugg alkeet käsittää kaksi 1 h 30 min mittaista tiiviskurssia, joiden aikana opetellaan perusaskel, kontaktointitekniikka sekä oikea käännös (naisille) ja sen vieminen (miehille).

Bugg jatko on samoin kaksi 1 h 30 min pituista tiiviskurssia, joiden aikana opetellaan naisen vasen käännös ja sen vieminen. Lisäksi harjoitellaan tanssin suuntaan liikkumista oikeata ja vasenta käännöstä vaihdellen. Kurssin käytyäsi voit siirtyä lauantain bugg 3 -ryhmään uuden jakson alusta.

Aikataulut KEVÄÄLLÄ 2021


Bugg peruskurssit 1-2 tiiviskursseina

Bugg alkeet la 20.3. klo 12.30-14 jatkuen su 21.3. samaan aikaan. Ilmoittaudu ennakkoon yläpalkin linkistä.

Bugg jatko la 27.3. klo 12.30-14. Ilmoittaudu ennakkoon.

Bugg 3

Bugg 3 -ryhmä kokoontuu lauantaisin klo 14-15. Uudet tulijat voivat tiedustella paikkoja sähköpostitse tanssikoulu (at) tanssis.fi. Tällä hetkellä ryhmä on täynnä. Mukaan voi tulla aina peruskurssien 1-2 jälkeen uuden jakson alusta. Kurssi sisältää neljä erilaista jaksoa,  A, B, C ja D. Voit katsoa kurssiohjelman alempaa tältä sivulta. Suositus on, että harjoittelet tässä ryhmässä niin pitkään, että liikemateriaalit tulevat tutuiksi ja tanssi rentoutuu.  Tapanamme on myös joka kesä lähteä porukalla tanssimaan Gröna Lundin ja Skansenin lavoille (tosin viime kesänä koronan takia emme voineet sinne lähteä). Opetusisältömme perustuvat Tukholman lavoilla tanssittavaan sosiaaliseen buggiin eli meillä harjoitellessasi saat sellaisen tanssitaidon, jolla uskallat tanssia myös ruotsalaisilla lavoilla.

BUGG 3 LAUANTAISIN KLO 14-15 SEURAAVASTI:

A-jakso ajalla 16.1.-30.1. (3 kertaa) 
B-jakso ajalla 6.2.-20.2. (3 kertaa)
C-jakso ajalla 27.2.-13.3. (3 kertaa)
D-jakso ajalla 20.3.-27.3. (2 kertaa)
Ei tuntia pääsiäisenä la 3.4.
A-jakso ajalla 10.4.-24.4. (3 kertaa)
Ei tuntia vappuna 1.5.
B-jakso ajalla 8.5.-22.5. (3 kertaa)

Dubbelbugg & ruotsalainen foksi

Dubbelbugg alkeet to 20.5. klo 18-19.30. Tarjous: vain yksi lippu. Dubbelbuggissa yksi mies vie kahta naista. Sopii vähintään kolmostasoa käyville.

Ruotsifoksin teematunti to 20.5. klo 19.30-20.30. Pohjaksi hitaan foksin alkeet.

Dubbelbugg jatko to 27.5. klo 18-19.30. Yksi lippu.

Ruotsitanssit to 27.5. klo 19.30-20.15. Kaikkien bugg-ryhmiemme tanssijoille. Vuorotellen kaksi buggia + kaksi hidasta foksia.

Buggklubi 

Ryhmä edistyneille tanssijoille. Kausittain vaihtuvat sisällöt. Urheilullinen tanssiryhmä, joka edellyttää säännöllistä osallistumista ja kolmoskurssin asioiden hyvää hallintaa. Viejä on valmis siirtymään klubitasolle, jos osaa vaivattomasti liikkua tanssin suuntaan ja ottaa muut tanssijat huomioon kuvioita ohjatessaan. Naiselta edellytetään joustavaa askellusta, hyvää tasapainoa ja käännösten teknistä sujuvuutta miehen vientiin reagoitaessa.

Buggklubi torstaisin ajalla 14.1.-13.5. Ei tuntia pitkäperjantain aattona 1.4. Varaa paikkasi ennakkoon! Vaatimuksena kolmostason liikemateriaalin hyvä tanssitaito eli kolmoskurssia vähintään 2-3 vuotta, ymmärrys sen keskeisistä liikemateriaaleista (=rullaukset, käännösten tekniikka, käden vasteen käyttö, viemisen ja seuraamisen tekniikka, käsitys avoimista ja käsiotteessa tehdyistä pyörityksistä, tanssin suuntaan etenemisen hallinta). Ryhmä edellyttää säännöllistä osallistumista ja aktiivista kiinnostusta ruotsalaiseen tanssitapaan. Oheislajiksi suosittelemme myös ruotsifoksia ja hidasta buggia, joista pyrimme järjestämään erilliskursseja joka kaudella.

Buggklubi on toistaiseksi jaettu kahteen osaan, ja se kokoontuu joka toinen torstai klo 18-18.55 sekä 19-19.55. Kaksi samansisältöistä ryhmää. Ryhmät ovat täynnä, uusia tulijoita ei voida ottaa. 

Ilmoittautumisohje

Käytä ensisijaisesti netti-ilmoittautumista. Linkki löytyy tämän sivun yläpalkista sekä etusivulta. Ilmoittautuminen on kuitenkin mahdollista myös sähköpostitse tanssikoulu@tanssis.fi tai puhelimitse/tekstiviestillä 050 4640600. Huomaathan, että netti-ilmoittautuminen sulkeutuu 24 h ennen kurssin alkua. Samana päivänä paikkoja voi tiedustella puhelimitse toimistoaikana klo 10-14. Iltapäivisin ja iltaisin opetamme, emmekä siksi aina pääse vastaamaan. 

Voit ilmoittautua yksin tai parin kanssa. Ilmoittauduthan ajoissa, jotta voimme säädellä paritilannetta ennakkoon.

Parin kanssa tuleville: laita netti-ilmoittautumisessa osallistujien määräksi 2. Laita parin nimi ja puhelinnumero viestikenttään.

Vain kurssien/jaksojen ensimmäiselle kerralle ilmoittaudutaan. Ilmoittautuminen koskee kuitenkin koko kurssia/jaksoa. 

TASOKURSSIEN 1-3 ohjelmat

Bugg 1-2 (yht. 6 tuntia)

  • Perusaskel vastakkain eri käsiotteissa.
  • Naisen liikkuminen perusaskeleella miehen ympäri.
  • Oikea ja vasen käännös (naisille) ja niiden vieminen (miehille).
  • Tutustuminen käännösten vienteihin (käsiotteessa tai avoimena).
  • Harjoitellaan liikkumista tanssin suuntaan oikeata ja vasenta käännöstä vaihdellen.

Bugg 3

Kurssi sisältää neljä erisisältöistä jaksoa A, B, C ja D. Sisällöt ovat buggin yleisimpiä Tukholman lavoilla tanssittavia kuvioita seuraavasti:

Jakso A: kahdeksikko ja handduk.
Jakso B: rullausvariaatioita (karuselli ym. kainalokuviot).
Jakso C: erilaisia pyörityksiä & kahvimylly.
Jakso D: vasen ja oikea käännös avoimena vientinä sekä vierelle & pois.

Ota huomioon, että kurssisisältöjä sovelletaan luovasti osallistujien taitotason mukaan, joten ko. sisältö kertoo vain sen, mikä on kunkin jakson pääsisältö. Kun kolmostason asiat ovat kehittyneet rennoksi osaamiseksi, olet valmis siirtymään buggklubiimme. 

Videoita


Bugg on kotoisin Ruotsista. Tässä mallia Tukholman Gröna Lundista:

 

Asustesuositus


Matalat tanssikengät (tanssilenkkarit, jazztossut tai muut matalat tanssikengät), vaatetus hikisen lajin mukaan, urheiluasuste sopii (urheilupaidat, verkkarit). Tanssilenkkareita voit ostaa kenkämyymälästämme.