Bugg


Bugg on urheilullinen ja energinen laji, jossa liikutaan tanssilattiaa ympäri. Alun perin bugg on kotoisin Ruotsista, mutta se on 2000-luvulla yleistynyt myös Suomessa. Dubbelbuggissa mies tanssittaa kahta naista, ja tätäkin opetamme tiiviskursseina tavallisesti kevätkauden päätteeksi.

PERUSKOULUTUKSEMME on yhteensä kuusi tuntia seuraavasti:

Bugg alkeet käsittää kaksi 1.5 tunnin tiiviskurssia, joiden aikana opetellaan perusaskel, kontaktointitekniikka sekä oikea käännös (naisille) ja sen vieminen (miehille).

Bugg jatko on samoin kaksi 1.5 tunnin tiiviskurssia, joiden aikana opetellaan naisen vasen käännös ja sen vieminen. Lisäksi harjoitellaan tanssin suuntaan liikkumista oikeata ja vasenta käännöstä vaihdellen. 

Aikataulut keväällä 2020


Bugg peruskurssit 1-2 tiiviskursseina

Tammikuussa:
BUGG 2 eli alkeisjatko on lauantaisin klo 12.30-14 kaksi kertaa eli la 18.1. jatkuen la 25.1.  
* Peruskurssien jälkeen voit liittyä bugg 3 -ryhmään lauantaina 1.2. tai jatkaa vielä peruskäännösten hiomista bugg extra -ryhmässä.
BUGG 2 EXTRA on uusi kurssi niille, jotka haluavat kakkoskurssin jälkeen vielä varmuutta perusasioiden tanssimiseen. Kurssi sopii myös kertaukseksi kolmosessa jo oleville sekä aiemmin peruskurssit käyneille. Kurssi järjestetään kahtena lauantaina 1.2. ja 8.2. klo 13-14. Huomaathan, että extra-kurssilla on tavallisen ryhmätunnin hinta eli yksi lippu/tunti.

Maaliskuussa:
BUGG 1 eli alkeiskurssi lauantaisin klo 12.30-14 kaksi kertaa la 7.3. + la 14.3. Jos tulet yksin, ilmoittaudu ennakkoon paritilanteen tasaamiseksi. Toivomme ilmoittautumisia hyvissä ajoin, eli jo nyt voit varata paikkasi kurssille tekstiviestillä 050 4640600, sähköpostitse tanssikoulu@tanssis.fi tai koulun ilmoitustaululla.
BUGG 2 eli alkeisjatko lauantaisin klo 12.30-14 kaksi kertaa eli la 21.3. ja la 28.3.
BUGG 2 EXTRA lauantaisin klo 13-14 kaksi kertaa eli la 4.4. ja la 18.4. (Pääsiäislauantain 11.4. olemme kiinni).

Bugg 3 lauantaisin klo 14-15

Ryhmään voi tulla aina peruskurssien 1-2 jälkeen uuden jakson alusta. Kurssi sisältää neljä erilaista jaksoa,  A, B, C ja D. Voit katsoa kurssiohjelman alempaa tältä sivulta.  Suositus on, että harjoittelet tässä ryhmässä niin pitkään, että liikemateriaalit tulevat tutuiksi ja tanssi rentoutuu.  Tapanamme on myös joka kesä lähteä porukalla tanssimaan Gröna Lundin ja Skansenin lavoille. Opetusisältömme perustuvat Tukholman lavoilla tanssittavaan sosiaaliseen buggiin eli meillä harjoitellessasi saat sellaisen tanssitaidon, jolla uskallat tanssia myös ruotsalaisilla lavoilla.

Ryhmä kokoontuu ajalla 11.1.- 16.5.

Buggklubi torstaisin klo 18-19

Ryhmä edistyneille tanssijoille ajalla 9.1. – 23.4. Ryhmä ei kokoonnu pitkäperjantain aattona 9.4. Kausittain vaihtuvat sisällöt. HUOM: klubi on nyt ollut niin täynnä, ettei enempää uusia tanssijoita valitettavasti mahdu mukaan. Buggklubi on suosituimpia ryhmiämme, joten toivomme ymmärrystä.

Urheilullinen tanssiryhmä, joka edellyttää säännöllistä osallistumista ja kolmoskurssin asioiden hyvää hallintaa. Viejä on valmis siirtymään klubitasolle, jos osaa vaivattomasti liikkua tanssin suuntaan ja ottaa muut tanssijat huomioon kuvioita ohjatessaan. Naiselta edellytetään joustavaa askellusta, hyvää tasapainoa ja käännösten teknistä sujuvuutta miehen vientiin reagoitaessa.

Hidas bugg

UUTTA: nyt tarjoamme erilliset hidas bugg -tunnit yhteiseksi treeniksi kolmosessa ja buggklubissa treenaaville.

Tammikuussa
Hidas bugg perjantaisin klo 19-20 kaksi kertaa ajalla 17.1. – 24.1. HUOM. Ei tarvitse ennakkoilmoittautua, koska jo välipäivien hidas bugg -tunnilla oli todella tasainen paritilanne.
Huhtikuussa
Hidas bugg teematunti 13.4. maanantaina, 2. pääsiäispäivänä klo 17-18. Ei ennakkoilmoittautumista. Tunnille voivat tulla myös sellaiset, jotka eivät vielä ole olleet hidas bugg -tunneilla. Mutta tunti sopii  treeniksi myös niille, jotka lajia ovat jo tanssineet.
Toukokuussa
Hidas bugg & nopea bugg omaparikurssi perjantaina 15.5. klo 18.30-20. Nyt tarjoamme ensimmäistä kertaa mahdollisuuden tanssia oman harjoitteluparin kanssa sekä hidasta että nopeata buggia. Kurssi on tarkoitettu sekä kolmosessa että klubissa treenaaville. Tavoitteena on kehittää parin keskinäistä työskentelyä ja tanssillisuutta, ja kohentaa mahdollisia ongelmakohtia viemisessä ja seuraamisessa. Jos omaa vakiparia ei ole, voit luonnollisesti omassa ryhmässäsi pyytää jotakuta pariksesi kurssille.  

Dubbelbugg

Dubbelbuggissa yksi mies tanssittaa kahta naista. Hauska laji sopii miehille jo kolmoskurssista lähtien ja naisille jo alkeiskurssin jälkeen, koska dubbelbuggissa käytetään paljolti vain peruskäännöksiä ja rullauksia. Dubbelbugg-tiiviskurssit (alkeet ja jatko) järjestetään kevätkauden päätteeksi seuraavasti:

Dubbelbugg alkeet to 7.5. klo 18-19.30 (tiiviskurssi 1.5 tuntia).
Dubbelbugg jatko to 14.5. klo 18-19.30.

TASOKURSSIEN 1-3 ohjelmat

Bugg alkeet +  alkeisjatko (yht. 6 tuntia)

  • Perusaskel vastakkain eri käsiotteissa.
  • Naisen liikkuminen perusaskeleella miehen ympäri.
  • Oikea ja vasen käännös (naisille) ja niiden vieminen (miehille).
  • Tutustuminen käännösten vienteihin (käsiotteessa tai avoimena).
  • Harjoitellaan liikkumista tanssin suuntaan oikeata ja vasenta käännöstä yhdistellen.

Bugg 3

Kurssi sisältää neljä erisisältöistä jaksoa A, B, C ja D. Sisällöt ovat buggin yleisimpiä Tukholman lavoilla tanssittavia kuvioita seuraavasti:

Jakso A: kahdeksikko ja handduk.
Jakso B: rullausvariaatioita (karuselli ym. kainalokuviot).
Jakso C: erilaisia pyörityksiä & kahvimylly.
Jakso D: vasen ja oikea käännös avoimena vientinä.

Ota huomioon, että kurssisisältöjä sovelletaan luovasti osallistujien taitotason mukaan, joten ko. sisältö kertoo vain sen, mikä on kunkin jakson pääsisältö. Kun kolmostason asiat ovat kehittyneet rennoksi osaamiseksi, olet valmis siirtymään buggklubiimme. 

Videoita


Bugg on kotoisin Ruotsista. Tässä mallia Tukholman Gröna Lundista:

 

Asustesuositus


Matalat tanssikengät (tanssilenkkarit, jazztossut tai muut matalat tanssikengät), vaatetus hikisen lajin mukaan, urheiluasuste sopii (urheilupaidat, verkkarit). Tanssilenkkareita voit ostaa kenkämyymälästämme.