Bugg


Bugg on urheilullinen ja energinen laji, jossa liikutaan tanssilattiaa ympäri. Alun perin bugg on kotoisin Ruotsista, mutta se on 2000-luvulla yleistynyt myös Suomessa. Dubbelbuggissa mies tanssittaa kahta naista, ja tätäkin opetamme tiiviskursseina tavallisesti kevätkauden päätteeksi.

PERUSKOULUTUKSEMME on yhteensä kuusi tuntia seuraavasti:

Bugg alkeet käsittää kaksi 1.5 tunnin tiiviskurssia, joiden aikana opetellaan perusaskel, kontaktointitekniikka sekä oikea käännös (naisille) ja sen vieminen (miehille).

Bugg jatko on samoin kaksi 1.5 tunnin tiiviskurssia, joiden aikana opetellaan naisen vasen käännös ja sen vieminen. Lisäksi harjoitellaan tanssin suuntaan liikkumista oikeata ja vasenta käännöstä vaihdellen. 

Aikataulut keväällä 2020


Loppukevään ryhmätunnit ovat toistaiseksi tauolla. Tiedotamme etusivulla tilanteestamme tarkemmin.

Bugg peruskurssit 1-2 tiiviskursseina

Tammikuussa:
BUGG 2 eli alkeisjatko on lauantaisin klo 12.30-14 kaksi kertaa eli la 18.1. jatkuen la 25.1.  
* Peruskurssien jälkeen voit liittyä bugg 3 -ryhmään lauantaina 1.2. tai jatkaa vielä peruskäännösten hiomista bugg extra -ryhmässä.
BUGG 2 EXTRA on uusi kurssi niille, jotka haluavat kakkoskurssin jälkeen vielä varmuutta perusasioiden tanssimiseen. Kurssi sopii myös kertaukseksi kolmosessa jo oleville sekä aiemmin peruskurssit käyneille. Kurssi järjestetään kahtena lauantaina 1.2. ja 8.2. klo 13-14. Huomaathan, että extra-kurssilla on tavallisen ryhmätunnin hinta eli yksi lippu/tunti.

Bugg 3

Ryhmään voi tulla aina peruskurssien 1-2 jälkeen uuden jakson alusta. Kurssi sisältää neljä erilaista jaksoa,  A, B, C ja D. Voit katsoa kurssiohjelman alempaa tältä sivulta.  Suositus on, että harjoittelet tässä ryhmässä niin pitkään, että liikemateriaalit tulevat tutuiksi ja tanssi rentoutuu.  Tapanamme on myös joka kesä lähteä porukalla tanssimaan Gröna Lundin ja Skansenin lavoille. Opetusisältömme perustuvat Tukholman lavoilla tanssittavaan sosiaaliseen buggiin eli meillä harjoitellessasi saat sellaisen tanssitaidon, jolla uskallat tanssia myös ruotsalaisilla lavoilla.

Buggklubi 

Ryhmä edistyneille tanssijoille. Kausittain vaihtuvat sisällöt. 

Urheilullinen tanssiryhmä, joka edellyttää säännöllistä osallistumista ja kolmoskurssin asioiden hyvää hallintaa. Viejä on valmis siirtymään klubitasolle, jos osaa vaivattomasti liikkua tanssin suuntaan ja ottaa muut tanssijat huomioon kuvioita ohjatessaan. Naiselta edellytetään joustavaa askellusta, hyvää tasapainoa ja käännösten teknistä sujuvuutta miehen vientiin reagoitaessa.

Dubbelbugg

Dubbelbuggissa yksi mies tanssittaa kahta naista. Hauska laji sopii miehille jo kolmoskurssista lähtien ja naisille jo alkeiskurssin jälkeen, koska dubbelbuggissa käytetään paljolti vain peruskäännöksiä ja rullauksia. 

TASOKURSSIEN 1-3 ohjelmat

Bugg alkeet +  alkeisjatko (yht. 6 tuntia)

  • Perusaskel vastakkain eri käsiotteissa.
  • Naisen liikkuminen perusaskeleella miehen ympäri.
  • Oikea ja vasen käännös (naisille) ja niiden vieminen (miehille).
  • Tutustuminen käännösten vienteihin (käsiotteessa tai avoimena).
  • Harjoitellaan liikkumista tanssin suuntaan oikeata ja vasenta käännöstä yhdistellen.

Bugg 3

Kurssi sisältää neljä erisisältöistä jaksoa A, B, C ja D. Sisällöt ovat buggin yleisimpiä Tukholman lavoilla tanssittavia kuvioita seuraavasti:

Jakso A: kahdeksikko ja handduk.
Jakso B: rullausvariaatioita (karuselli ym. kainalokuviot).
Jakso C: erilaisia pyörityksiä & kahvimylly.
Jakso D: vasen ja oikea käännös avoimena vientinä sekä vierelle & pois.

Ota huomioon, että kurssisisältöjä sovelletaan luovasti osallistujien taitotason mukaan, joten ko. sisältö kertoo vain sen, mikä on kunkin jakson pääsisältö. Kun kolmostason asiat ovat kehittyneet rennoksi osaamiseksi, olet valmis siirtymään buggklubiimme. 

Videoita


Bugg on kotoisin Ruotsista. Tässä mallia Tukholman Gröna Lundista:

 

Asustesuositus


Matalat tanssikengät (tanssilenkkarit, jazztossut tai muut matalat tanssikengät), vaatetus hikisen lajin mukaan, urheiluasuste sopii (urheilupaidat, verkkarit). Tanssilenkkareita voit ostaa kenkämyymälästämme.