Bugg


Bugg on urheilullinen ja energinen laji, jossa liikutaan tanssilattiaa ympäri. Alun perin bugg on kotoisin Ruotsista, mutta se on 2000-luvulla yleistynyt myös Suomessa. Dubbelbuggissa mies tanssittaa kahta naista, ja tätäkin opetamme tiiviskursseina tavallisesti kevätkauden päätteeksi.

PERUSKOULUTUKSEMME on yhteensä kahdeksan tuntia seuraavasti:

Bugg alkeet käsittää kaksi 1 h 45 min mittaista tiiviskurssia, joiden aikana opetellaan perusaskel, kontaktointitekniikka sekä oikea käännös (naisille) ja sen vieminen (miehille).

Bugg jatko on samoin kaksi 1 h 45 min pituista tiiviskurssia, joiden aikana opetellaan naisen vasen käännös ja sen vieminen. Lisäksi harjoitellaan tanssin suuntaan liikkumista oikeata ja vasenta käännöstä vaihdellen. 

Aikataulut elo-syyskuussa 2020


Kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon. Katso ohje alempaa tältä sivulta.

Bugg peruskurssit 1-2 tiiviskursseina

Bugg alkeet la 22.8. klo 13-14.45 jatkuen su 23.8. samaan aikaan. Hinta: 40 €/hlö (=4 tuntia). Ilmoittaudu ennakkoon. 

Bugg jatko la 29.8. klo 13-14.45 jatkuen su 30.8. samaan aikaan. Kurssin käytyäsi voit siirtyä Bugg 3 -ryhmään uuden jakson alusta la 5.9. klo 14-15.

Bugg 3

Ryhmään voi tulla aina peruskurssien 1-2 jälkeen uuden jakson alusta. Kurssi sisältää neljä erilaista jaksoa,  A, B, C ja D. Voit katsoa kurssiohjelman alempaa tältä sivulta. Suositus on, että harjoittelet tässä ryhmässä niin pitkään, että liikemateriaalit tulevat tutuiksi ja tanssi rentoutuu.  Tapanamme on myös joka kesä lähteä porukalla tanssimaan Gröna Lundin ja Skansenin lavoille (tosin tänä kesänä koronan takia emme voi sinne lähteä). Opetusisältömme perustuvat Tukholman lavoilla tanssittavaan sosiaaliseen buggiin eli meillä harjoitellessasi saat sellaisen tanssitaidon, jolla uskallat tanssia myös ruotsalaisilla lavoilla.

Elokuun kurssijaksolle ilmoittaudutaan ennakkoon.

Bugg 3 kokoontuu elokuussa maanantaisin klo 18.00-18.55 seuraavasti:

C-jakso ajalla 3.8.-17.8. (3 kertaa).

SYYSKUUSSA BUGG 3 SIIRTYY LAUANTAILLE KLO 14-15 SEURAAVASTI:

D-jakso alkaa 5.9. 

Loppukauden ohjelma päivitetään sivuillemme elokuussa.

Buggklubi 

Ryhmä edistyneille tanssijoille. Kausittain vaihtuvat sisällöt. 

Urheilullinen tanssiryhmä, joka edellyttää säännöllistä osallistumista ja kolmoskurssin asioiden hyvää hallintaa. Viejä on valmis siirtymään klubitasolle, jos osaa vaivattomasti liikkua tanssin suuntaan ja ottaa muut tanssijat huomioon kuvioita ohjatessaan. Naiselta edellytetään joustavaa askellusta, hyvää tasapainoa ja käännösten teknistä sujuvuutta miehen vientiin reagoitaessa.

Buggklubi torstaisin klo 18.00-18.55 alkaen 3.9. HUOM: ilmoittaudu ennakkoon. Tarkoitus on, että ryhmässä sitoudutaan käymään säännöllisesti ja saadaan hyvä paritilanne. 

HUOM myös hidas bugg teematunti su 23.8. klo 17-18. Tämä on omaparitunti, eli hanki oma treenipari ja ilmoittaudu parin kanssa.

Ilmoittautumisohje

Käytä ensisijaisesti netti-ilmoittautumista. Linkki löytyy tämän sivun yläpalkista sekä etusivulta. Ilmoittautuminen on kuitenkin mahdollista myös sähköpostitse tanssikoulu@tanssis.fi tai puhelimitse/tekstiviestillä 050 4640600.

Voit ilmoittautua yksin tai parin kanssa. Ilmoittauduthan ajoissa, jotta voimme säädellä paritilannetta ennakkoon.

Parin kanssa tuleville: laita netti-ilmoittautumisessa osallistujien määräksi 2. Laita parin nimi ja puhelinnumero viestikenttään.

Vain kurssien/jaksojen ensimmäiselle kerralle ilmoittaudutaan. Ilmoittautuminen koskee kuitenkin koko kurssia/jaksoa. 

TASOKURSSIEN 1-3 ohjelmat

Bugg alkeet +  alkeisjatko (yht. 8 tuntia)

  • Perusaskel vastakkain eri käsiotteissa.
  • Naisen liikkuminen perusaskeleella miehen ympäri.
  • Oikea ja vasen käännös (naisille) ja niiden vieminen (miehille).
  • Tutustuminen käännösten vienteihin (käsiotteessa tai avoimena).
  • Harjoitellaan liikkumista tanssin suuntaan oikeata ja vasenta käännöstä yhdistellen.

Bugg 3

Kurssi sisältää neljä erisisältöistä jaksoa A, B, C ja D. Sisällöt ovat buggin yleisimpiä Tukholman lavoilla tanssittavia kuvioita seuraavasti:

Jakso A: kahdeksikko ja handduk.
Jakso B: rullausvariaatioita (karuselli ym. kainalokuviot).
Jakso C: erilaisia pyörityksiä & kahvimylly.
Jakso D: vasen ja oikea käännös avoimena vientinä sekä vierelle & pois.

Ota huomioon, että kurssisisältöjä sovelletaan luovasti osallistujien taitotason mukaan, joten ko. sisältö kertoo vain sen, mikä on kunkin jakson pääsisältö. Kun kolmostason asiat ovat kehittyneet rennoksi osaamiseksi, olet valmis siirtymään buggklubiimme. 

Videoita


Bugg on kotoisin Ruotsista. Tässä mallia Tukholman Gröna Lundista:

 

Asustesuositus


Matalat tanssikengät (tanssilenkkarit, jazztossut tai muut matalat tanssikengät), vaatetus hikisen lajin mukaan, urheiluasuste sopii (urheilupaidat, verkkarit). Tanssilenkkareita voit ostaa kenkämyymälästämme.