Häävalssi ja muut häätanssit


Häävalssikurssi on kertaluontoinen opastus valssin perusteisiin ja häätanssien tapakulttuuriin. Valssia voi opetella myös maanantaisin lavatanssien alkeiskurssilla: Aloittaville: Lavatanssit 1 >>
Huom. Tanssimaan ei opi yhdellä harjoituskerralla! Toivomme siis, että pyritte järjestämään aikaa vähintään kolmelle opetustunnille. Katso ohjeet harjoitteluun tämän sivun lopusta.
Hinnasto ryhmätunneille löytyy omalta sivultaan:  Hinnasto >>
Häätanssiksi voi valita muunkin kuin valssin. Tällöin räätälöimme häätanssin valittuun biisiin yksityistunneillamme. Voit varata ajan nettiajanvarauksestamme yläpalkin linkistä. Yksityistuntien hinnat löytyvät omalta sivultaan: Yksityistunnit >>

Häävalssikurssin sisältö:

 • valssin perusteet
 • tanssiminen eri tempoihin eli soittonopeuksiin
 • opastus häävalssin valintaan ja tapakulttuuriin
 • ohjeet vanhempien valssiin ja yleisön valssiin
 • pitkän puvun ja laahuksen asettamat vaatimukset tanssimiselle
 • suositustempot (soittonopeudet) valitulle valssille
 • häävalssin aloittaminen ja lopettaminen
 • kurssilla saa mukaan painetun häätanssioppaamme

häävalssikurssit KEVÄÄLLÄ ja kesällä 2022

Häävalssikursseja järjestetään noin kerran kuussa. Ilmoittaudu ennakkoon. Linkki löytyy yläpalkista "Varaa aika/ilmoittaudu". Laita osallistujien määräksi 2. Kesäkuussa pidetään häävalssikurssi perjantaina 17.6. klo 18-19.30.

Tunnin kesto on noin 1 h 15 min, ja sen hinta on 40 €/pari. Mukaan siistipohjaiset sisäjalkineet, joita ei ole käytetty ulkona, mutta mielellään ei kumipohjaisia lenkkareita, koska ne eivät luista. Suosittelemme umpinaisia kenkiä, ei sandaaleja.

MUUT VALSSIKURSSIT JA ALKEISKURSSIT

Valssia ja muita perustansseja voi harjoitella myös maanantaisin lavatanssien alkeiskurssilla. Lisätietoja lavatanssien alkeiskurssin omalta sivulta: Aloittaville: Lavatanssit 1 >> 

Tunneilla saa tanssia oman parin kanssa. 

Maaliskuussa on valssin alkeet kahden kerran kurssina maanantaisin klo 19-20 ajalla 7.-14.3. Vaikka opettelisikin valssin ryhmätunneilla, suosittelemme aina vähintään yhden yksityistunnin ottamista oman häävalssin hiomiseen.

OHJEET KOULULLE SAAPUMISEEN

Koulumme on Klingendahlissa, Hämeenpuiston ja Eteläpuiston kulmassa, Eteläpuiston puolelta sisään. Käyntiosoite on Eteläpuisto 2, rapun ovessa on opasteemme.

Parkkipaikkoja on ympäristössä hyvin, mm. sisäpihalla, jonne ajetaan joko Pyhäjärvenkadulta tai Eteläpuistosta (parkkiautomaatit). 

YKSITYISTUNTIEN PALVELUT

Yksityistunti on paras vaihtoehto oman häätanssin viimeistelyyn, olipa se sitten valssi tai jokin muu tanssirytmi. Tässä joitakin keskeisiä asioita, jotka yksityistunneilla hiomme kuntoon:

*aloitukset ja lopetukset. Niiden ei tarvitse olla monimutkaisia ollakseen näyttäviä tai tunnelmaa luovia. Tarjoamme ideoita, jotka on sovitettu hääpaikalla käytössä olevaan tilaan, ja yhdessä hääparin kanssa räätälöimme tyylikkäitä ja myös persoonallisia ratkaisuja.
*soittonopeus eli tempo. Jos häihin tulee orkesteri, me voimme katsoa parille sopivan soittonopeuden mihin tahansa kappaleeseen. Tempolla on suuri merkitys tanssin onnistumiseen. 
*musiikin valinta. Me tarvittaessa autamme musiikin valinnassa. Musiikkivalikoimamme on laaja, ja pystymme tarjoamaan vaihtoehtoja silloin, kun niitä tarvitaan. 
*omat häätanssit. Nykyisin on yleistä tanssia hyvinkin persoonallinen musiikkivalinta häätanssina. Meiltä löytyy aina ratkaisu jokaiseen biisiin. Me myös neuvomme silloin, kun on itse epävarma valitun musiikin rytmiikasta (onko se valssi vai jotain muuta).  

Annamme yksityistunteja sekä arkisin että viikonloppuisin.  Suosittelemme kolmen yksityistunnin sarjaa, joka yleensä riittää häävalssin oppimiseen. Jos taas haluatte vaativamman häätanssin, kannattaa varautua useampaan yksityistuntiin. Yleensä kuitenkin olemme rakentaneet onnistuneesti häätanssit 4-6 tunnilla. Emme laskuta erikseen koreografiasta, vaan se kuuluu yksityistunnin hintaan. Yksityistuntien hinnat löytyvät omalta sivultaan: Yksityistunnit >>

YLEISIÄ OHJEITA

Jos tanssit vain häävalssin etkä järjestä tanssihäitä:

 • aloittakaa harjoittelu niin ajoissa, että pystytte käymään vähintään 3 ohjatulla tunnilla, joko yksityistunneilla tai ryhmässä.
 • jos tilaatte yksityistunteja,  olisi hyvä, jos niiden välissä ei olisi viikkoa enempää aikaa, jotta voimme yhdessä varmistaa teille oppimisen ja onnistumisen kokemuksen.

Jos järjestät tanssihäät (orkesterihäät):

 • suosittelemme perustanssitaidon hankkimista eli valssin lisäksi myös muiden tanssien harjoittelua.
 • maanantain Lavatanssit 1 -ryhmässä (alkeiskurssilla) voitte opetella suomalaisia perustansseja: valssia, foksia ja tangoa.
 • jos haluat alkeistasoa varmemman tanssitaidon, aloita tanssinopiskelu mieluiten jo puoli vuotta ennen häitä.
 • lisätietoja kursseista ja tanssiharjoittelusta saat opettajiltamme – neuvomme mielellämme (050 4640600).

Jos haluat tanssia jonkin muun häätanssin kuin valssin:

 • varaudu siihen, että tarvitset vähintään 3-5 yksityistuntia onnistuaksesi.
 • voimme rakentaa häätanssiksi minkä tahansa teille mieluisan kappaleen, mutta valitkaa aluksi pari-kolme vaihtoehtoa, joista sitten yhdessä voidaan valita se tanssillisin vaihtoehto.
 • otathan myös huomioon, että haasteellisempi koreografia vaatii aina enemmän aikaa ja panostusta tanssiharjoitteluun.
 • suosittelemme joka tapauksessa myös valssin opettelua, sillä useimmat vanhemmat haluavat tanssia häissä ns. vanhempien valssin kanssanne.   

Ryhmäyksityistunneillemme voi tulla myös perheen ja tuttavien kesken, mikä on erittäin suositeltavaa. Monet vanhemmatkin kaipaavat pientä valssivalmennusta ennen häitä.