Hidas valssi


Hitaaseen valssimusiikkiin tanssitaan kahta erilaista tanssia. Toinen, jota useimmiten tarkoitetaan hitaasta valssista puhuttaessa, on ns. englantilainen hidas valssi, jonka perusaskel on eteen-sivulle-yhteen. Toinen versio on ns. amerikkalainen hidas valssi, jossa perusaskel on ohi-sivulle-paikalla (ns. siksak-valssi). Suositus: opettele ensin englantilainen hidas valssi. Sen alkeiskurssit sopivat jo ensimmäisen kauden tanssinopiskelijoille.

Kurssiaikatauluissamme termi hidas valssi tarkoittaa nimenomaan englantilaista hidasta valssia, ja amerikkalaista kutsumme yksinkertaisesti amerikkalaiseksi valssiksi.

Fuusiovalssi on uusi tapa tanssia valssia: siinä yhdistetään vaikutteita muista tanssilajeista, ja pohjana on kuitenkin hitaan valssin tanssitaito sekä englantilaisesta että amerikkalaisesta hitaasta valssista.

AIKATaulut keväällä 2020

ALKEISKURSSIT maanantaisin klo 20.15-21.30

Illan viimeisissä ryhmissä opetus päättyy noin klo 21.15 mutta aina voi jäädä vielä tanssimaan klo 21.30 asti. Hitaan valssin alkeet järjestetään siis maanantaisin LAVATANSSIT 2 -ryhmässä.
Alkeiskurssin sisältönä on perusaskel ja oikea käännös.

17.02.-02.03. Hidas valssi alkeet. Kurssin kolmannella kerralla lisäksi myös kävelyhumppaa.  
20.04.-04.05. Hidas valssi alkeet uudelleen. Sama ohjelma kuin edellä.

JATKOKURSSIT keskiviikkoisin klo 20.15-21.30

Hitaan valssin jatkokurssit järjestetään keskiviikkoisin LAVATANSSIT 3 -ryhmässä seuraavasti:

15.01.-22.01. Hidas valssi 2 (jatkoa maanantain 3 kerran alkeille). Sisältönä vasemmat käännökset ja ns. ulkoinen vaihto (outside change).
29.01.-12.02. Hidas valssi 3 (jatkoa kakkoskurssille, 3 kertaa). Pääsisältönä ns. spin-käännös.
Kurssit toistuvat loppukaudesta seuraavasti:
08.04.-15.04. Hidas valssi 2 (kaksi kertaa).
22.04.-29.04. Hidas valssi 3 (kaksi kertaa).

SUOSITUS: ota oheiskurssiksi myös lauantain slovareissa järjestettävä hitaan valssin tekniikkakurssi. Tiedot siitä seuraavan otsikon alla. Myös la-ryhmän amerikkalaisen hitaan valssin teematunti la 25.4. sopii jatkotason tanssijoille.

KURSSIT EDISTYNEILLE lauantaisin klo 16-17

08.02. Hidas valssi tekniikka 1. Nousut, laskut ja kallistukset. Pohjaksi ykkösosioon riittää hitaan valssin kakkoskurssi.
15.02. Hidas valssi tekniikka 2. Nousut ja laskut spinissä. Pohjaksi tälle tunnille hitaan valssin kolmoskurssi.

Hitaassa valssissa on muihin tanssilajeihin verrattuna ehkä eniten mahdollista käyttää tanssiurheilussa tunnettuja hienoja kuvioita myös lavatanssissa. Tähän myös tarjoamme tilaisuuden edistyneen tason kursseillamme:  

22.02.- 07.03. Hidas valssi 4 (kolme kertaa). Pohjaksi kolmoskurssi. Keskeisenä kuviona ns. weave.
14.03.-28.03. Hidas valssi 5 (kolme kertaa). Keskeisenä sisältönä ohiaskeleet, myös ns. running chassé  (käytämme kuviosta tässä englanninkielessä yleisesti käytettyä kirjoitusasua, suomeksi nimitämme tätä juoksu-chassé’ksi).

25.04. Amerikkalaisen hitaan valssin alkeet. Teematunti kaikille kiinnostuneille. Pohjaksi riittää hitaan valssin alkeiskurssi. Amerikkalainen hidas valssi on ns. siksak-valssia, eli perusaskel perustuu viistoaskeliin partnerin ohi. Jos aiot edetä fuusiovalssi-kurssille, tämä tunti tarvitaan siihen pohjaksi.
02.05.-16.05. Fuusiovalssin alkeet (kolme kertaa).  Pohjaksi tarvitaan vähintään hidas valssi 3 ja amerikkalaisen valssin teematunti. Fuusiovalssi on hienoa kuviovalssia, joka käyttää sekä amerikkalaisen että englantilaisen hitaan valssin perusaskelta ja rikasta kuviomateriaalia, joissa on vaikutteita myös ns. kädenalitansseista. Toivomme, että hitaan valssin harrastajat rohkenevat edetä myös fuusiovalssiin, koska se on opettajiemme mielestä hienoin tapa tanssia hidasta valssia.

KURSSIT KOKENEILLE TANSSIJOILLE

03.04.- 24.04. Hidas valssi 6 (kolme kertaa) perjantaisin klo 19-20. Kuutostasolla on vaihtuvat ohjelmat. Kuutoskurssia tarjotaan 3-5 kerran jaksoina kerran syys- ka kevätkaudella. Osallistujat voivat tanssia kurssilla rikkaasti kaikkea osaamaansa liikemateriaalia erilajeista (fuusiovalssi, englantilainen hidas valssi, amerikkalainen valssi). Opetusisältö perustuu tällä jaksolla englantilaiseen hitaaseen valssiin. Ryhmä ei kokoonnu pitkäperjantaina 10.4.