Hidas valssi


Hitaaseen valssimusiikkiin tanssitaan kahta erilaista tanssia. Toinen, jota useimmiten tarkoitetaan hitaasta valssista puhuttaessa, on ns. englantilainen hidas valssi, jonka perusaskel on eteen-sivulle-yhteen. Toinen versio on ns. amerikkalainen hidas valssi, jossa perusaskel on ohi-sivulle-paikalla (ns. siksak-valssi). Suositus: opettele ensin englantilainen hidas valssi. Sen alkeiskurssit sopivat jo ensimmäisen kauden tanssinopiskelijoille.

Kurssiaikatauluissamme termi hidas valssi tarkoittaa nimenomaan englantilaista hidasta valssia, ja amerikkalaista kutsumme yksinkertaisesti amerikkalaiseksi valssiksi.

Fuusiovalssi on uusi tapa tanssia valssia: siinä yhdistetään vaikutteita muista tanssilajeista, ja pohjana on kuitenkin hitaan valssin tanssitaito sekä englantilaisesta että amerikkalaisesta hitaasta valssista.

AIKATaulut keväällä 2020

Loppukevään ryhmätunnit ovat toistaiseksi tauolla. Tiedotamme etusivulla tilanteestamme tarkemmin.

ALKEISKURSSIT 

Hitaan valssin alkeet järjestetään siis maanantaisin LAVATANSSIT 2 -ryhmässä. Illan viimeisissä ryhmissä opetus päättyy noin klo 21.15 mutta aina voi jäädä vielä tanssimaan klo 21.30 asti. Alkeiskurssin sisältönä on perusaskel ja oikea käännös.

JATKOKURSSIT 

Hitaan valssin jatkokurssit järjestetään keskiviikkoisin LAVATANSSIT 3 -ryhmässä.

KURSSIT EDISTYNEILLE lauantaisin klo 16-17

08.02. Hidas valssi tekniikka 1. Nousut, laskut ja kallistukset. Pohjaksi ykkösosioon riittää hitaan valssin kakkoskurssi.
15.02. Hidas valssi tekniikka 2. Nousut ja laskut spinissä. Pohjaksi tälle tunnille hitaan valssin kolmoskurssi.

Hitaassa valssissa on muihin tanssilajeihin verrattuna ehkä eniten mahdollista käyttää tanssiurheilussa tunnettuja hienoja kuvioita myös lavatanssissa. Tähän myös tarjoamme tilaisuuden edistyneen tason kursseillamme:  

22.02.- 07.03. Hidas valssi 4 (kolme kertaa). Pohjaksi kolmoskurssi. Keskeisenä kuviona ns. weave.

KURSSIT KOKENEILLE TANSSIJOILLE

Kuutostasolla on vaihtuvat ohjelmat. Kuutoskurssia tarjotaan 3-5 kerran jaksoina kerran syys- ja kevätkaudella. Osallistujat voivat tanssia kurssilla rikkaasti kaikkea osaamaansa liikemateriaalia erilajeista (fuusiovalssi, englantilainen hidas valssi, amerikkalainen valssi).