Lindy ja muut swingit


Swing-pohjaisia tanssilajeja on todella paljon, ja olemme vuosien saatossa opettaneet niistä lukuisia charlestonista balboaan ja shagiin, Mutta nykyisin keskitymme lindyyn ja tarjoamme ajoittain tutustumistunteja muihin swingtansseihin. amme vaihtelee kausittain, joten kaikkia alla kuvattuja lajeja ei ole joka kaudella. Tässä lyhyt kuvaus lajeista, joita opetamme.

Lindy on letkeä swing-tanssi, jonka juuret ovat New Yorkin mustan väestön tanssikulttuurissa erityisesti Savoy-nimisessä tanssipaikassa 1920-luvun lopusta 30-luvulle. Laji koki uuden nousun 1990-luvulla, ja sen rentous ja hyväntuulisuus vetävät harrastajia puoleensa kaikkialla. Lindy sopii lajina kaikille rokkilajien tanssijoille ja swing-musiikista pitäville.
Balboa syntyi 1920-luvulla ahtaiden swing-tanssipaikkojen tanssiksi. Perusaskel on niukkatyylinen ja lindyä yksinkertaisempi.
Charleston on swingtanssien varhainen muoto 1920-luvulta. Charleston on tanssin historian hauskimpia lajeja. Sitä on harrastettu sekä solo- eli yksintanssina että paritanssina.
Swingfoksi on vanha swingtanssi NNH-rytmityksellä. Koska Suomessa soitetaan paljon nopeata foksimusiikkia, laji sopisi hyvin tanssilattioille, ja opetamme lajia silloin tällöin jaksokurssina. Swingfoksi tuli koulussamme tutuksi, kun argentiinalaiset vierailijamme Kely ja Facundo Posadas esittivät sitä koulussamme tangofestivaalillamme 2002. Tässä heidän swing-esityksensä YouTubessa:

aikataulut keväällä 2020


Lindyn alkeiskurssi sunnuntaisin klo 14-15 ajalla 12.1. - 1.3. (yht. 8 kertaa).  Kurssilla opetellaan lindyn peruskäännökset ja potkukuviot.
Lindyn jatkokurssi sunnuntaisin klo 14-15 ajalla 8.3.-10.5. (yht. 9 kertaa). Ryhmä ei kokoonnu pääsiäisenä 12.4. Kurssilla keskitytään lindyn pyöriviin ja aukeaviin kuvioihin, joiden pohjana on ns. lindy circle ja swing out.

Lindyklubi on lajiharrastajan ryhmä sunnuntaisin klo 15-16 ajalla 12.1.- 10.5. Ryhmään voi tulla uusia tanssijoita viime syksynä järjestetyiltä peruskursseilta. Ryhmän ideana on sosiaalinen tanssillisuus, rentous ja tanssin ilo, ja kuviot ovat tanssillisia ja kaikille sopivia. Ryhmä ei kokoonnu pääsiäisenä 12.4.

Swingfoksi alkeet teematunti kaikille lindy-ryhmiemme osallistujille kevään päätteeksi sunnuntaina 17.5. klo 14-15.
Maksuttomat lindy-tanssit swingfoksin teematunnin päätteeksi klo 15-16. Kaikille kevään lindyryhmissämme käyneille.