Lindy ja muut swingit


Swing-pohjaisia tanssilajeja on todella paljon, ja olemme vuosien saatossa opettaneet niistä lukuisia charlestonista balboaan ja shagiin. Nykyisin keskitymme lindyyn ja tarjoamme ajoittain tutustumistunteja muihin swingtansseihin. Ohjelmamme vaihtelee kausittain, joten kaikkia alla kuvattuja lajeja ei ole joka kaudella. Tässä lyhyt kuvaus lajeista, joita opetamme.

Lindy hop (lindy) on letkeä swing-tanssi, jonka juuret ovat New Yorkin mustan väestön tanssikulttuurissa erityisesti Savoy-nimisessä tanssipaikassa 1920-luvun lopusta 30-luvulle. Laji koki uuden nousun 1990-luvulla, ja sen rentous ja hyväntuulisuus vetävät harrastajia puoleensa kaikkialla. Lindy sopii lajina kaikille rokkilajien tanssijoille ja swing-musiikista pitäville.
Balboa syntyi 1920-luvulla ahtaiden swing-tanssipaikkojen tanssiksi. Perusaskel on niukkatyylinen ja lindyä yksinkertaisempi.
Charleston on swingtanssien varhainen muoto 1920-luvulta. Charleston on tanssin historian hauskimpia lajeja. Sitä on harrastettu sekä solo- eli yksintanssina että paritanssina.
Swingfoksi on vanha swingtanssi NNH-rytmityksellä. Koska Suomessa soitetaan paljon nopeata foksimusiikkia, laji sopisi hyvin tanssilattioille, ja opetamme lajia silloin tällöin jaksokurssina. Swingfoksi tuli koulussamme tutuksi, kun argentiinalaiset vierailijamme Kely ja Facundo Posadas esittivät sitä koulussamme tangofestivaalillamme 2002. Tässä heidän swing-esityksensä YouTubessa: