Rockabilly


Lajiesittelyt

Rockabilly on neljän iskun rokkitanssi 50-luvun rockabilly-musiikkiin. Perusaskeleessa ei ole rock-askelta. Opetamme kansainvälisesti tunnettua aitoa rockabillyä, jota tanssitaan mm. Englannissa ja Australiassa. Katso myös videonäyte sivun alalaidasta.
Rockabilly jive on hiljakseen maailmalla yleistynyt 50's tanssi, joka perustuu kävelyyn. Liikemateriaaliltaan ja rytmiikaltaan tanssi muistuttaa paljon buggia, vaikka tapa tanssia on 50-lukulainen.  Miehelle tanssi on naisen viemistä ja askelilla fiilistelyä, ja nainen pyörii kuuden iskun käännöksiä oikealle ja vasemmalle samoin kuin buggissa.
50’s rock'n roll tarkoittaa koulussamme tanssia, jossa jiven vaihtoaskeleen sijasta tehdään tap-step-askelikko. Kansainvälinen malli omalle tyylillemme tulee lähinnä Australiasta, jossa 50-luvun rokkien harrastaminen on suosittua. Käytämme nimitystä 50's rock'n roll erotukseksi tanssiurheilun rock'n rollista.
Tutustu myös tanssilinkkeihin sivun alaosassa.

aikataulut keväällä 2019


Rockabilly 1-2 sunnuntaisin klo 13-14 seuraavasti:
Rockabilly alkeet ajalla  13.1.-27.1. (3 kertaa)
Rockabilly 2 ajalla 3.2.-17.2. (3 kertaa). Kurssin jälkeen voit siirtyä tiistain kolmosryhmään.

EDISTYNEILLE tiistaisin klo 19-20:
Rockabilly 3 ajalla 19.2.-26.3. (6 kertaa). Mukaan voi siis tulla uusia, kakkoskurssin käyneitä tanssijoita.
Rockabilly 3 uusi erisisältöinen jakso ajalla 7.5.-28.5. (4 kertaa)

Rockabilly jive tiiviskurssi lauantaina 13.4. klo 12.15-14.

Youtube-linkkejä


Esimerkki opettamastamme rockabilly-tyylistä:

Tässä mukavannäköistä helppoa tanssikoulu-rock’n rollia Australiasta, sopii kaikille:

 

Asustesuositukset


Mukavat tanssikengät (tanssilenkkarit, jazztossut tai muut matalat tanssikengät), vaatetus hikisen lajin mukaan, urheiluasuste sopii (urheilupaidat, verkkarit). Tanssikenkiä voit ostaa kenkämyymälästämme. Kysy malleista opettajiltamme.