Salsa ja muut latinotanssit


Lajiesittelyt

Salsa on argentiinalaisen tangon ohella yksi maailmanlaajuisesti tunnetuimmista tansseista. Opetuksemme perusta on kansainvälinen ns. cross-body style, jossa kuviot tehdään linjaan eli eteen-taakse suunnassa ja jonka pohjalta voit tanssia salsaa missä päin maailmaa tahansa.

Bachata on salsakurssiemme lisälaji loppukaudesta. Se on Dominikaanisen tasavallan musiikkia ja tanssia, ja helppoutensa vuoksi se on kovasti yleistynyt myös Euroopassa, mm. Lontoossa.  Lisäksi opetamme salsaklubissa toiveitten mukaan myös muita latinolajeja, joita ovat mm. merengue, kizomba, samba gafieira ja cumbia. Tämä lisälajien opetustuokio on yleensä salsaklubin päätteeksi klo 20-20.15.

Salsa rueda on jatkuvaan parinvaihtoon perustuvaa hauskaa ringissä tanssittavaa salsaa. Kurssi on yhteinen kaikille salsaajillemme, ja se on tarjolla kauden päätteeksi toukokuussa.

LISÄLAJIEN ESITTELYT

Kizomba on angolalainen fuusiolaji, jossa yhdistellään vaikutteita argentiinalaisesta tangosta,  latinolajeista ja ja diskosta. Sitä tanssitaan hitaahkoon slow beat -musiikkiin.
Samba gafieira on brasilialainen paritanssi, joka on ilmestynyt eurooppalaisten tanssifestivaalien ohjelmaan 2000-luvulla. 
Bachata on Dominikaanisen tasavallan musiikkia ja tanssia. Myös se on nykyisin kansainvälisesti yleinen tanssi.
Merengue on hyväntuulinen ja menevä, yksinkertaiseen askellukseen perustuva tanssi Dominikaanisesta tasavallasta.
Cumbia on iloista pulppuavaa musiikkia ja tanssia Kolumbiasta.

aikataulut keväällä 2020


SALSAN JA BACHATAN PERUSKURSSIT tiistaisin klo 19-20

Salsan peruskurssit etenevät kolmen kerran jaksoissa siten, että kukin jakso on sisällöltään yhtenäinen kokonaisuus. Aina kuitenkin kerrataan aiemmin opeteltuja asioita. Koulussamme on käytössä useimmissa lajeissa tällainen jakso- ja tasokurssijärjestelmä, jotta mukaan voi hypätä kesken kaudenkin, jos joskus on jäänyt jokin kurssitaso kesken.

07.01.-21.01.  Salsan alkeet (taso 1). Perusaskel, huiskut, käden alta ym. alkeiskuviot. Tule yksin tai kaksin.
28.01.-11.02.  Jatkokurssi (taso 2). Paikanvaihto ym. uusia kuvioita. Kerrataan jo opittua. 
18.02.-03.03.  Salsa 3. ”Oven avaus” (=cross body lead), opening out ym.  
10.03.-28.04. Salsa 4. Huhtikuun loppuun asti siis nelostasoa, jolla tanssitaitoa hiotaan kohti rentoa ja onnistunutta salsaamista.  
05.05.-26.05. Bachata alkeet (neljä kertaa). Bachata on todella helppo latinolaji, josta tarjoamme jaksokursseja salsaryhmissämme. 

Muista myös: salsa rueda alkeet toukokuussa 5.5.-26.5. neljä kertaa heti bachatan jälkeen salsaklubin paikalla klo 20-21.

SALSAKLUBI & latinos

Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 20-21.15 alkaen 7.1. ja se on tarkoitettu salsa-nelosen käyneille tanssijoille. Ryhmässä tanssitaan tunti salsaa, ja niille, jotka haluavat vielä jäädä, on tarjolla 15 min verran muita latinolajeja kuten kizombaa, merengue’ä, bachataa ym. toiveitten mukaan.

Salsa rueda kaikille salsaajillemme yhteinen neljän kerran kurssi pidetään salsaklubin paikalla ajalla 5.5.-26.5. yhteensä neljä kertaa.

Bachatan jatkokurssit

Kauden alkajaisiksi tarjolla on opemme Liisan bachata-piristys perjantaina 10.1. klo 19-20. Kaikki aiemmin hiukan jo bachataa opetelleet mukaan! Opetusta ja paljon tanssia, tule yksin tai kaksin.

Bachata 2 sunnuntaisin klo 16-17 ajalla 26.4.-17.5. (4 kertaa). Alkeiskurssin käyneille.