Salsa ja muut latinotanssit


Lajiesittelyt

Salsa on argentiinalaisen tangon ohella yksi maailmanlaajuisesti tunnetuimmista tansseista. Opetuksemme perusta on kansainvälinen ns. cross-body style, jossa kuviot tehdään linjaan eli eteen-taakse suunnassa ja jonka pohjalta voit tanssia salsaa missä päin maailmaa tahansa.

Bachata on Dominikaanisen tasavallan musiikkia ja tanssia, ja helppoutensa vuoksi se on kovasti yleistynyt myös Euroopassa, mm. Lontoossa.  Lisäksi opetamme salsaklubissa toiveitten mukaan myös muita latinolajeja, joita ovat mm. merengue, kizomba, samba gafieira ja cumbia. Tämä lisälajien opetustuokio on yleensä salsaklubin päätteeksi.

Rueda on jatkuvaan parinvaihtoon perustuvaa ringissä tanssittavaa salsaa. Järjestämme kurssin yleensä syys- ja kevätkausien päätteeksi.

LISÄLAJIEN ESITTELYT

Kizomba on angolalainen fuusiolaji, jossa yhdistellään vaikutteita argentiinalaisesta tangosta,  latinolajeista ja ja diskosta. Sitä tanssitaan hitaahkoon slow beat -musiikkiin.
Samba gafieira on brasilialainen paritanssi, joka on ilmestynyt eurooppalaisten tanssifestivaalien ohjelmaan 2000-luvulla. 
Merengue on hyväntuulinen ja menevä, yksinkertaiseen askellukseen perustuva tanssi Dominikaanisesta tasavallasta.
Cumbia on iloista pulppuavaa musiikkia ja tanssia Kolumbiasta.

Cha chan, rumban ja samban löydät omalta sivultaan >>

aikataulut syksyllä 2020


SALSAN PERUSKURSSIT tiistaisin klo 19-20 

Salsa alkeet ajalla 25.8.-8.9. (3 kertaa)
Salsa 2 eli jatkokurssi ajalla 15.9.-29.9. (3 kertaa)
Salsa 3 ajalla 6.10.-20.10. (3 kertaa)
Salsa 4 loppukauden ajan eli ajalla 27.10.-1.12. (6 kertaa)

Viimeisellä kerralla ti 8.12. klo 19-20 salsatanssit kaikille tämän kauden neloskurssilaisille ja klubilaisille.

Salsa alkeet myös tiiviskursseina

Salsa alkeet la 26.9. klo 12.30-14 jatkuen su 27.9. samaan aikaan. Ilmoittaudu ennakkoon hyvän paritilanteen takaamiseksi. Käytä sivun ylälaidasta löytyvää ilmoittautumislinkkiä ja mene kurssin alkamispäivän kohdalle kalenterissa.

Salsa jatkokurssi tiiviskurssina la 3.10. klo 12.30-14 jatkuen su 4.10. samaan aikaan. Ilmoittaudu tähänkin ennakkoon.

EDISTYNEILLE

Salsaklubi kokoontuu tiistaisin klo 20-21.15 ajalla 25.8.-10.11. Ryhmä on tarkoitettu salsa 4:n asiat hyvin hallitseville tanssijoille ja edellyttää säännöllistä läsnäoloa. Viimeinen vartti on muita latinolajeja, esim. bachataa, kizombaa ym. Klubiin ei tarvitse ilmoittautua.

Ti 8.12. klo 19-20 salsatanssit kaikille tämän kauden neloskurssilaisille ja klubilaisille.