Suomalainen tango


Suomalainen tango on tanssin suuntaan hyvin etenevää, liikekieleltään rikasta tanssia, jossa pidetään hyvä läheinen parikontakti ja tunnelmallinen suhde musiikkiin. Hyvä tangotanssija osaa siten kuunnella musiikkia ja sovittaa liikekielensä siihen sen pehmeää melankolista luonnetta tulkitsevasti.
Tangon peruskurssit on koulussamme jaoteltu kolmeen tasoon 1-2-3 (yht. n. 6 tuntia). Näiden kurssien sisällöt ovat yleisesti tunnettuja tanssipaikkakäyttöön soveltuvia peruskuvioita.

Ylemmät kurssitasot ovat kauden mittaisia ryhmiä. Koulussamme ylimpiä tasoryhmiä sanotaan klubeiksi, koska niiden ideana on se, että niissä on paljon tanssimista ja että osallistuja nimenomaan saa tanssia omalla tasollaan. Luonnollisesti klubeissa on myös opetusta, ja niissä on kauden mittainen opetusohjelma. Niihin tullaan siis mukaan kauden alusta. Ylimpien tasojen tango on koulussamme rytmistä ja kuvioitua. Tarkemmat esittelyt löytyvät tältä sivulta  kurssiohjelmat-osiosta.   

Valssitango on valssimusiikkiin tanssittavaa suomalaista tangoa. Nimitämme tätä lajia tällä tavoin siksi, että tangovalssi-nimitys on vakiintunut tarkoittamaan argentiinalaista valssiversiota. Suomessakin nopea valssimusiikki sopii tanssittavaksi tangon askelin. Järjestämme lajista kausittain teemailtoja ja lyhytkursseja.

Aikataulut keväällä 2019


TANGON PERUSKURSSIT VIIKKORYHMISSÄ:

Tango 3 keskiviikkoisin klo 20.15-21.30 ajalla 27.3.-10.4. (3 kertaa).

Tangon starttikurssi maanantaisin klo 18.45-20 ajalla 29.4.-6.5. (kaksi kertaa).

Lisäksi tangoa alkeista eteenpäin on maanantaisin klo 20.15-21.30 seuraavasti:
*Tangon ja foksin jatko ajalla 13.5.-20.5. Teemana keinukäännökset. 

SUOSITUS: maanantain Lavatanssit 2 -ryhmä klo 20.15-21.30 on perustanssitaitoa alkeista eteenpäin kehittävä ryhmä, jossa kaikki tangon ja foksin yhteiset kuviot eli käännökset tulevat tutuiksi. Suosittelemme, että käyt tätä ryhmää tangon lajikurssien ohessa, koska tässä ryhmässä pääset joka viikko harjoittelemaan opetettuja asioita.

KURSSIT EDISTYNEILLE:

Tangoklubi 1 lauantaisin klo 15-16 ajalla 26.1.-18.5. Ryhmä on avoin kaikille kolmoskurssin käyneille, joten omaa paria ei tarvita. Ryhmä ei kokoonnu pääsiäistauolla la 20.4.

Tangoklubi 2 on omapariryhmä perjantaisin klo 18-19 ajalla 11.1.- 10.5. Ryhmä ei kokoonnu talvilomaviikon perjantaina 1.3. eikä pääsiäisviikolla pe 19.4. Ryhmä sopii lauantain klubissa 1-2 vuotta treenanneille.

Tangoklubi 3 on kokeneen tanssijan omaparikurssi kahdessa jaksossa perjantaisin klo 19-20 seuraavasti:

*jakso 1 ajalla 1.2.-15.2. (kolme kertaa).

*jakso 2 ajalla 8.3.-22.3. (kolme kertaa).

Ryhmän tanssijat voivat  osallistua luonnollisesti myös kakkosklubin tunneille.

Kurssiohjelmat


Suomalaisen tangon peruskursseilla (=kolme 2 tunnin tiiviskurssia) etenemme alla kuvatussa järjestyksessä, mutta sovellamme opetusohjelmaa luovasti tilanteen mukaan. Suositus on, että käyt kursseja useita kertoja, koska tanssiin tulee rutiinia vasta, kun opeteltava liikemateriaali sujuu rennosti ja automaattisesti. Alkeiskurssin kuviot ovat samoja kuin maanantai-kurssilla lavatanssien alkeisjatkossa, joten suositus on, että hankit perustanssitaitoa myös maanantain kurssilta.

Alkeiskurssi (2 x 60 min)
1. Tangon perusaskel ja tanssiasento.
2. Keinukäännös oikealle.
3. Neljänneskäännökset.

Jatkokurssi (2 x 60 min)
4. Keinukäännös vasemmalle.
5. Vasen käännös.

Kolmoskurssi (2 x 60 min)
6. Avaus ja sulkeminen eli promenadi.
7. Promenadikäännös.

Tangoklubi 1

Pistokäännökset, erilaiset promenadit, vasen käännös erilaisissa yhdistelmissä, jatkuva promenadikäännös, helpot taivutukset,  perusrytmin muuntelu kuvioissa, ym. ym.

Tangoklubi 2

Pitkät kuvioyhdistelmät, promenadien käyttö, nojat, aksentit, erilaiset taivutukset, hidastukset, tangorytmiikka, aksentit, modernin tangon uudet kuviot, akselin käytön opettelua, fraseerauksen perusteet ym. ym.

Tangoklubi 3

Fuusiotangoa, vaativia yhdistelmiä kakkosklubin materiaalia syventäen, kehonhallinnan ja akselin käytön kehittämistä, ym. ym.