Dirtyfox ym. modernit lajit


West coast swing eli westis on nykyajan swingpohjainen tanssi, jota voi tanssia monenlaiseen musiikkiin. Tanssi on liukuva-askelinen ja hieman lattarivaikutteisesti fiilistelevä, mutta tyylejä on maailmalla monia. Laji sopii erityisesti hitaaseen beat-musiikkiin.
Beatrock (=lavarock, iisirock) on tasaiskuisen beatmusiikin kädenalitanssi, jonka kuviot ovat pitkälti samoja kuin fuskussa. Laji on erittäin sopiva ensimmäiseksi rokkilajiksi ja hyvä johdanto kohti buggia.
Hustle (myös discofox, discoswing) on swingistä ja latinotanssien maailmasta vaikutteita ottanut diskomusiikin tanssi, joka on erityisen suosittua Saksassa. Laji sopii mainiosti myös esimerkiksi sambamusiikkiin.
Blues on tanssi samannimiseen musiikkiin, ja sitä voi soveltaa eri tavoin. Lavabluesissa on neljä kävelyä ja notkuaskeleet sivuttain, yökerhobluesissa on kaksi kävelyä ja notkut. Modern blues on vapaa, moderni tanssitapa, jossa voidaan fiilistellä myös vartalolla ja tulkita rytmiä melko vapaasti. Keväällä tarjoamme myös drag bluesia, ks. esittely alla.
Slow beatiksi kutsumme helppoa kävelyyn perustuvaa tapaa liikkua hitaaseen beat-musiikkiin.
Ruotsalainen foksi (sylifoksi) on "halausotteessa" molemmat kädet parin ympärillä tanssittavaa fiilisfoksia, jossa vartaloa käytetään enemmän kuin kotimaisessa foksissamme. Etenkin nuorison keskuudessa Ruotsissa on suosittua  ns. dirtyfox, jossa vartaloa käytetään varsin vahvasti, kivasti kiemurrellen. Dirtyyn kuuluu myös gnuss-tyyli, jossa tanssitaan otsat vastakkain ja mies kääntelee naisen päätä omalla päällään.

Ohjelmamme vaihtelee kausittain, joten kaikkia lajeja ei ole joka kaudella.

aikataulut keväällä 2019


Dirtyfox-kurssi perjantaisin klo 19-20 ajalla 3.5.-10.5. Sopii kaikille kiinnostuneille. Toisella tunnilla voimme myös ottaa mukaan gnussfoksia eli päänkääntelyfoksia.

Jos haluat vilkaista, millaista on ruotsalainen foksi, näet tavallisen kansan slowfoksia Malungin tanssiviikolta tästä:

https://www.youtube.com/watch?v=9OUW7uHNFuQ&index=4&list=PL28DA11F6EC159AFB

Dragblues on vanha tanssi mutta meillä kauden uutuus. Se perustuu afroamerikkalaiseen musiikki- ja tanssikulttuuriin. Laji on kokenut kansainvälisesti uuden tulemisen swing-tanssien harrastajien keskuudessa viime vuosina. Musiikkina on rhythm and blues tai blues.

Kurssi pidetään perjantaisin klo 19-20 ajalla 5.4.- 12.4.