Westis, NCTS ym. modernit lajit


West coast swing eli westis on nykyajan swingpohjainen tanssi, jota voi tanssia monenlaiseen musiikkiin. Tanssi on liukuva-askelinen ja hieman lattarivaikutteisesti fiilistelevä, mutta tyylejä on maailmalla monia. Laji sopii erityisesti hitaaseen beat-musiikkiin.
Night Club Two Step (NCTS) on tanssi hitaaseen beat-musiikkiin. Perusaskel ja kuviot muistuttavat salsaa, ja tanssilajina tämä on melko helposti omaksuttavissa.
Beatrock (=lavarock, iisirock) on tasaiskuisen beatmusiikin kädenalitanssi, jonka kuviot ovat pitkälti samoja kuin fuskussa. Laji on erittäin sopiva ensimmäiseksi rokkilajiksi ja hyvä johdanto kohti buggia.
Hustle (myös discofox, discoswing) on swingistä ja latinotanssien maailmasta vaikutteita ottanut diskomusiikin tanssi, joka on erityisen suosittua Saksassa. Laji sopii mainiosti myös esimerkiksi sambamusiikkiin.
Blues on tanssi samannimiseen musiikkiin, ja siinä on kolme tanssitapaa. Lavabluesissa on neljä kävelyä ja notkuaskeleet sivuttain, yökerhobluesissa on kaksi kävelyä ja notkut. Modern blues on vapaa, moderni tanssitapa, jossa voidaan fiilistellä myös vartalolla ja tulkita rytmiä melko vapaasti.
Slow beatiksi kutsumme helppoa kävelyyn perustuvaa tapaa liikkua hitaaseen beat-musiikkiin.
Hidas foksi on tunnelmallinen hitaan foksimusiikin tanssitapa, jossa myös nopeat askeleet kävellään eteenpäin. Laji sopii hyvin lavoille. Edistyneellä tasolla otamme mukaan myös vaikutteita muista lajeista. Modern fox on nimi nykypäivän fiilistelevälle foksin tanssitavalle, jossa rytmiä voidaan muunnella perusfoksia vapaammin. Fuusiofoksissa hitaaseen foksiin yhdistellään arg.tangovaikutteita ja modernia rentoa fiilistä.
Ruotsalainen foksi (sylifoksi) on "halausotteessa" molemmat kädet parin ympärillä tanssittavaa fiilisfoksia, jossa vartaloa käytetään enemmän kuin kotimaisessa foksissamme. Etenkin nuorison keskuudessa Ruotsissa on suosittua  ns. dirtyfox, jossa vartaloa käytetään varsin vahvasti, kivasti kiemurrellen. Dirtyyn kuuluu myös gnuss-tyyli, jossa tanssitaan otsat vastakkain ja mies kääntelee naisen päätä omalla päällään.

Ohjelmamme vaihtelee kausittain, joten kaikkia lajeja ei ole joka kaudella.

aikataulut syksyllä 2018


Uusi tilamme on Klingendahlissa, os. Pyhäjärvenkatu 5, käynti Eteläpuiston puolelta, 1. krs.

Sambahustle teematunti su 30.9. klo 15-16. Sopii esim. samban jatkokurssin käyneille.

Ruotsalaisen foksin kurssi lauantaisin klo 15-16 ajalla 6.10.-13.10. (2 kertaa). Sopii perusfoksia osaaville.
Dirtyfox-teematunti pe 26.10. klo 18-19. Samana iltana myös maksuttomat Ruotsi-tanssit kaikille meillä treenaaville bugg-harrastajille: kaksi buggia ja kaksi hidasta foksia vuorotellen, klo 19-20.