NCTS ym. modernit lajit


West coast swing eli westis on nykyajan swingpohjainen tanssi, jota voi tanssia monenlaiseen musiikkiin. Tanssi on liukuva-askelinen ja hieman lattarivaikutteisesti fiilistelevä, mutta tyylejä on maailmalla monia. Laji sopii erityisesti hitaaseen beat-musiikkiin.
Beatrock (=lavarock, iisirock) on tasaiskuisen beatmusiikin kädenalitanssi, jonka kuviot ovat pitkälti samoja kuin fuskussa. Laji on erittäin sopiva ensimmäiseksi rokkilajiksi ja hyvä johdanto kohti buggia.
Hustle (myös discofox, discoswing) on swingistä ja latinotanssien maailmasta vaikutteita ottanut diskomusiikin tanssi, joka on erityisen suosittua Saksassa. Laji sopii mainiosti myös esimerkiksi sambamusiikkiin.
Blues on tanssi samannimiseen musiikkiin, ja sitä voi soveltaa eri tavoin. Lavabluesissa on neljä kävelyä ja notkuaskeleet sivuttain, yökerhobluesissa on kaksi kävelyä ja notkut. Modern blues on vapaa, moderni tanssitapa, jossa voidaan fiilistellä myös vartalolla ja tulkita rytmiä melko vapaasti. 
Slow beatiksi kutsumme helppoa kävelyyn perustuvaa tapaa liikkua hitaaseen beat-musiikkiin.
Ruotsalainen foksi (sylifoksi) on "halausotteessa" molemmat kädet parin ympärillä tanssittavaa fiilisfoksia, jossa vartaloa käytetään enemmän kuin kotimaisessa foksissamme. Etenkin nuorison keskuudessa Ruotsissa on suosittua  ns. dirtyfox, jossa vartaloa käytetään varsin vahvasti, kivasti kiemurrellen. Dirtyyn kuuluu myös gnuss-tyyli, jossa tanssitaan otsat vastakkain ja mies kääntelee naisen päätä omalla päällään.

Ohjelmamme vaihtelee kausittain, joten kaikkia lajeja ei ole joka kaudella.

aikataulut syksyllä 2019


Night Club Two Step alkeet perjantaisin klo 18-19 ajalla 4.10.-25.10. (kolme kertaa) Ryhmä ei kokoonnu syyslomaviikolla 18.10. Night Club Two Step eli NCTS on hitaaseen beat-iskelmään tanssittava laji, jonka perusaskel on sama kuin salsan huisku-askel. Melko helppo laji, joka sopii kaikille kiinnostuneille.

Ruotsifoksia opetamme hiukan hitaan foksin jatkokurssilla lauantaisin klo 16-17 ajalla 12.10.-19.10. Lisäksi ruotsifoksia saatetaan hieman tanssia bugg-ryhmissämme, koska tarkoitus on siten tutustua ruotsalaiseen tanssitapaan (=kaksi buggia, kaksi hidasta foksia).  Jos haluat vilkaista, millaista on ruotsalainen foksi, näet tavallisen kansan slowfoksia Malungin tanssiviikolta tästä:

https://www.youtube.com/watch?v=9OUW7uHNFuQ&index=4&list=PL28DA11F6EC159AFB

Lavablues jatkotunti lauantaina 26.10. klo 16-17. Alkeiskurssin joskus käyneille.